„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

E-prasmju nedēļā - bezmaksas semināri par VID e-pakalpojumiem

Arī šogad E-prasmju nedēļas ietvaros (no 27.marta līdz 2. aprīlim) Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) aicina apmeklēt VID bezmaksas seminārus Liepājā, Saldū, Tukumā, Jēkabpilī, Daugavpilī un Ilūkstē, kā arī Ogrē, Babītē, Limbažos, Jaunpiebalgā un Ērgļos. Semināros VID speciālisti iepazīstinās ar VID e-pakalpojumiem, tajā skaitā – Gada ienākumu deklarācijas iesniegšanu elektroniski.

 VID bezmaksas semināri par VID e-pakalpojumiem E-prasmju nedēļas ietvaros šogad notiks šādās pašvaldību bibliotēkās un mācību iestādēs:

  • 23. martā plkst. 11.00 – Jēkabpils galvenajā bibliotēkā (Jēkabpils, Rīgas iela 210 - 212)
  • 29. martā plkst. 12.00 - Latgales Centrālajā bibliotēkā (Daugavpils, Rīgas iela 22)
  • 30. martā plkst. 10.00 - Ilūkstes novada centrālajā bibliotēkā (Ilūkste, Brīvības iela 12)

Atgādinām, ka no šī gada 1.marta Gada ienākumu deklarāciju var iesniegt gan tie nodokļu maksātāji, kam tas jādara obligāti, gan tie, kuri to vēlas darīt brīvprātīgi, lai saņemtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli par attaisnotajiem izdevumiem[1]. Šis ir pirmais gads, kad tie nodokļu maksātāji, kuru gada apliekamo ienākumu kopējais apmērs 2016.gadā nepārsniedz 12 000 eiro, var iesniegt gada ienākumu deklarāciju, lai atgūtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli, kas izveidosies, piemērojot gada diferencēto neapliekamo minimumu. Plašāka informācija pieejama VID mājaslapā sadaļā „Gada ienākumu deklarācija’” un izmantojot diferencētā minimuma aprēķina kalkulatoru.

[1] Par saņemtajiem ārstniecības, zobārstniecības vai izglītības iegūšanas pakalpojumiem (t.sk. par bērnu interešu izglītības pakalpojumiem), veselības apdrošināšanas prēmiju maksājumiem, veiktajām iemaksām pensiju fondos vai par dzīvības apdrošināšanas pakalpojumiem