„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

Aicina apgūt latgaliešu rakstu valodas pamatus

Biedrība “Latgolys Studentu centrs” aicina ikvienu apgūt latgaliešu rakstu valodas pamatus Daugavpils Universitātē.

Biedrības jaunieši pagājušajā gadā īstenojuši projektu “Vuicīs raksteit latgaliski”, kura ietvaros tika sagatavots pašmācības materiāls, kas brīvi pieejams latgaliešu kultūras ziņu portālā “Latgalīšu Kulturys Gazeta” – www.lakuga.lv.

LgSC jaunieši arī iepriekš rīkojuši nodarbības ar mērķi popularizēt, saglabāt un veicināt latgaliešu rakstu valodas lietošanu. Tāpēc jaunieši aicina visus interesentus arī šonedēļ un turpmākās nedēļas apmeklēt latgaliešu rakstu valodas nodarbības, kas notiks 22. un 29. martā, kā arī 5. aprīlī plkst. 18.00 Daugavpils Universitātē, Vienības ielā 13, 303. auditorijā.

Nodarbībās būs iespēja uzzināt vairāk par kopīgo un atšķirīgo latviešu un latgaliešu rakstu valodas gramatikas noteikumiem, valodas lietojumu, dialektiku, kā arī dzirdēt dažādus interesantus faktus un stāstus saistībā ar lokālajām sarunvalodas formām.