„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Fotostudijas “Skatiens” fotoizstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā

4. aprīlī plkst. 16.00 Latgales Centrālās bibliotēkas daiļliteratūras sektorā (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā) tiks atklāta Daugavpils bērnu un jauniešu centra “Jaunība” fotostudijas “Skatiens” audzēkņu izstāde “Mūsu skatiens”.

Fotostudija “Skatiens” ir dibināta 1986. gada 5. maijā, tātad vistuvākajā laikā atzīmēs savas pastāvēšanas 31. gadadienu. Tajā darbojas audzēkņi vecumā no 13 līdz 30 gadiem. Gadu gaitā studijā iegūtās zināšanas un pieredze daudzos amatierfotogrāfos ir rosinājusi un nostiprinājusi vēlmi kļūt par profesionāļiem un veidot karjeru fotogrāfijas jomā. Vairāki desmiti studijas “Skatiens” bijušo audzēkņu šobrīd strādā par profesionāliem fotogrāfiem, foto dizaineriem, foto un video reklāmas veidotājiem un fotomāksliniekiem ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs. Ik gadu studijas audzēkņi piedalās dažādās lokāla un nacionāla mēroga fotoizstādēs, radošajās skatēs un konkursos, iegūstot arī godalgotas vietas.

Latgales Centrālajā bibliotēkā eksponētajā izstādē “Mūsu skatiens” skatītāju vērtējumam tiek piedāvātas studijas “Skatiens” pašreizējo audzēkņu fotogrāfijas dažādos žanros: portrets, ainava, arhitektūra, sporta joma un makro fotogrāfija. Izstāde ir apskatāma Latgales Centrālās bibliotēkas daiļliteratūras un nozaru literatūras sektoros no 3. līdz 30. aprīlim.