„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Vācu kultūras pavasaris Latgales Centrālajā bibliotēkā

Vācu kultūras pavasara ietvaros Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) piedāvā literatūras izstādi “Vācu rakstnieki – Nobela prēmijas laureāti”, kā arī skolēnu un studentu tulkošanas konkursa “Literārās tulkošanas māksla” laureātu apbalvošanas pasākumu. Savukārt LCB filiālē Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” tiks piedāvāta bērnu konkursa “Mana pirmā bilžu grāmata vācu valodā” radošo darbu izstāde. Konkursa dalībnieki un uzvarētāji tiks sumināti izstādes atklāšanas pasākumā.

Literatūras izstāde “Vācu rakstnieki – Nobela prēmijas laureāti” ir apskatāma LCB daiļliteratūras sektorā (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā) no 28. marta līdz 20. aprīlim. Tā iepazīstina ar izciliem vācu dzejniekiem un rakstniekiem, kas savas dzīves laikā ir saņēmuši desmitiem dažādu literāro balvu un godalgu, tostarp arī Nobela prēmiju literatūrā. Interesentu uzmanībai tiek piedāvāti dzejnieka un rakstnieka Hermaņa Heses, rakstnieka Tomasa Manna, dzejnieces un dramaturģes Nellijas Zaksas, rakstnieces Hertas Milleres un šī gada rakstnieku – jubilāru Gintera Grasa (90) un Heinriha Bella (100) autordarbi. Izstādē ietvertie iespieddarbi (stāsti, romāni, noveles, lugas, proza, dzeja un poēmas vācu, krievu un latviešu valodā) ir pieejami arī izsniegšanai uz mājām.

1. aprīlī plkst. 11.00 LCB filiālē Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” (Mihoelsa ielā 58) tiks atklāta izstāde “Mana pirmā bilžu grāmata vācu valodā”. Izstādes darbi ir tapuši konkursa ietvaros – Daugavpils pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi un sākumskolas skolēni veidoja bilžu grāmatas ar tekstiem vācu valodā. Izstādes atklāšanas pasākumā, kurš notiks bilingvāli latviešu un vācu valodā, tiks izteikta atzinība konkursa dalībniekiem un apbalvoti tā laureāti.

Visbeidzot 5. aprīlī plkst. 16.00 LCB pasākumu zālē (Rīgas ielā 22, 3. stāvā) notiks nu jau par tradīciju kļuvušais skolēnu un studentu tulkošanas konkursa “Literārās tulkošanas māksla” noslēguma pasākums. Šogad konkurss ir veltīts vācu rakstnieka Gintera Grasa 90. dzimšanas dienai. Pasākuma laikā tulkotājas Silvijas Brices vadītā vērtēšanas komisija apbalvos labāko tulkojumu autorus. Savukārt pētniece Gertrūde Ceple-Kaufmane stāstīs par Ginterea Grasa dzīvesgājumu un literāro devumu. Pasākums noritēs vācu valodā.