„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Daugavpils 3. vidusskolas skolēnu radošo darbu izstāde “Grāmata”

7. aprīlī plkst. 15.00 Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) periodikas sektorā (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā) tiks atklāta Daugavpils 3. vidusskolas skolēnu radošo darbu izstāde “Grāmata”.

Skolēnu radošo darbu centrālais tēls ir grāmata. No vienas puses tā ir mācību grāmata – priekšmets, ar kuru skolēni ik dienas saskaras mācību procesā. No otras puses, katram mājās ir sava mīļākā stāstu vai pasaku grāmata, kurai ir jau pavisam cits noformējums un ar kuru saistās gluži citas asociācijas. Varbūt to pirms gulētiešanas priekšā lasīja mamma vai tētis? Varbūt tā ir pirmā grāmatiņa, kuru bērns izlasīja patstāvīgi? Neapšaubāmi, tik īpašas grāmatas paliek atmiņā visu mūžu.

Izstādē iekļautie darbi ir veidoti ar krāsainiem zīmuļiem un flomāsteriem. Tos veidoja 4.-7. klašu skolēni. Dažs zīmēja savas mīļākas grāmatas vāku vai piedāvāja savu grāmatas vāka interpretāciju. Cits zīmēja teātra izrādes fragmentu ar savas mīļākās pasakas varoņiem uz skatuves, izdomāja tiem atbilstošus tērpus, dekorācijas un skatuves noformējumu. Vēl citi bērni, domājot par dažādiem grāmatu varoņiem, zīmēja krāšņas maskas. Visus izstādē iekļautos darbus vieno tajos nolasāmās skolēnu emocijas un dziļi personiska attieksme pret izlasīto.

Izstāde “Grāmata” ir apskatāma Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas sektorā no 3. līdz 30. aprīlim darbdienās no plkst. 11.00 līdz 20.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00.