„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Otrās Lieldienas Daugavpilī

Šī gada 17.aprīlī plkst. 12:00 Daugavpilī, Vienības laukumā svinēsim Otrās Lieldienas!

Pasākums sāksies ar koncertu „Iešūpoju Lielu dienu”. Tajā piedalīsies Daugavpils kultūras centru un biedrību kolektīvi „Pienupīte”, „Kukulečka”, „Praļeski”, „Rasa”, „Uzori”, „Lorelei”, „Mrija”. Paralēli skanīgajam Lieldienu sveicienam no plkst. 12:00 savu darbību uzsāks arī  Lieldienu tirdziņš un Lieldienu darbnīcas bērniem, kuru laikā varēs piedalīties olu krāsošanā, olu kaujās, olu ripināšanā, varēs padižoties ar skaistāko olu utt. Plkst.12:40 Lieldienām veltītu koncertprogrammu piedāvās atraktīvā un skanīgā Igauņu ģimene no Rēzeknes novada. Savukārt plkst. 13:30 bērnus uz brīvo mikrofonu aicinās Lieldienu zaķis,  kas par Lieldienu dzejoļiem un dziesmām būs sarūpējis saldas dāvanas.

Gatavošanās Lieldienu sagaidīšanai un svinēšanai Daugavpilī ir sākusies jau no marta beigām – no 27.marta līdz 13.aprīlim un no 18.aprīļa līdz 28.aprīlim Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs piedāvā interaktīvu programmu 1.-6.klašu skolēniem „Leļļu pasaule”. Tās laikā bērniem ir iespēja ne tikai uzzināt par leļļu rašanās vēsturi, bet arī kopīgi izgatavot lelli – talismanu „dūjiņu”, ko agrāk cilvēki taisīja, gatavojoties Lieldienām. Lai piedalītos meistarklasē, organizatori aicina pieteikties savlaicīgi – vismaz 3 dienas iepriekš, zvanot pa tālruņiem 65424155 un 20203713. Minimālais cilvēku skaits grupā  ir 10 cilvēki. Dalības maksa 1 personai ir 1,00 eiro.

12.aprīlī plkst. 18:00 Daugavpils Latviešu kultūras centrs aicina uz orķestra Daugavpils Sinfonietta garīgās mūzikas koncertu „Pie Jesu”. Programmā izskanēs D.B.Pergolēzi, H.Persela, J.S.Baha, G.F.Hendeļa, L.Vinči, T.Albinoni A.Pērta un E.L.Vēbera skaņdarbi.

Savukārt Lieldienu svētki Daugavpilī noslēgsies ar Poļu kultūras centra radošo kolektīvu Lieldienu koncertu 19.aprīlī plkts. 17:30.