„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Ceļā no Daugavpils uz Baltkrieviju atsākas remontdarbi

Pēc ziemas pārtraukuma atsākti darbi uz reģionālā ceļa Daugavpils–Skrudaliena–Baltkrievijas robeža (Silene)(P68) posmā aiz Daugavpils pilsētas robežas līdz apdzīvotai vietai Mirnijs (3,32.-7,84.km).

 Ceļa segas pārbūve tur tika uzsākta pērn jūlija beigās un pagājušajā gadā četru kilometru ceļa posmā ieklāts asfalts divās kārtās. Tagad turpināsies asfalta virskārtas ieklāšana visā posmā.

 Šonedēļ būvnieki uzsāks sāngrāvju nostiprināšanas darbus, plānots atjaunot sešas autobusu pieturvietas, izbūvēt autobusu paviljonu un sakārtot satiksmes organizāciju: uzcelt drošības barjeru, ierīkot signālstabiņus, izvietot ceļa zīmes un horizontālo apzīmējumu. Remontdarbu ietvaros izbūvēt četrus krustojumus: ar Daugavpils apvedceļu (Tabore–Laucese) (P66), ar vietējas nozīmes ceļu Daugavpils–Elerne–Lielborne (V673), kā arī diviem pašvaldības ceļiem Lauceses pagastā. Remontdarbu zonā būs noteikts ātruma ierobežojums 50 vai 70 km/h.

 Būvdarbus veic SIA Binders, to līgumcena ir 3,6 miljoni eiro (ar PVN). Darbi tiek līdzfinansēti no ERAF un tos paredzēts pabeigt šogad līdz vasaras vidum.