„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Latvijā notiks pirmais simtgadnieku salidojums

Šovasar, 15.jūlijā, Pilsrundālē notiks Pirmais Latvijas simtgadnieku salidojums. Šī ir pilsoniskā iniciatīva, kas veltīta Latvijas Valsts lielajai jubilejai.

Pasākuma organizatori lūdz atsaukties pašvaldības, kuru teritorijā dzīvo joprojām izturīgi, enerģiski Latvijas vienaudži – gan tie, kuriem jau ir 100 un vairāk gadu, gan tie, kuri simtgades slieksnim pārkāps vistuvākajā laikā.

Salidojums – tas ir aicinājums simtgadniekiem iziet sabiedrībā kopā ar vienaudžiem, ar savas pašvaldības vadītājiem. Tas ir aicinājums satikties cilvēkiem, kuri ir veidojuši mūsu kopīgās vēsturiskās atmiņas pamatu. Tas ir aicinājums aktualizēt godājamo senioru devumu savam novadam, dzimtai, valstij.

Aicinām atbalstīt svētku veidošanu simtgadi sasniegušiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri joprojām spēj apburt gan ar personīgo šarmu, gan aktīvo sabiedrisko dzīvi, gan dzīvesprieku un zinātkāri. Un šādi cilvēki ir katrā novadā.

 Šobrīd zināms, ka Dundagas novadu pārstāvēs Fanija Budovska. Kundzei  ir 103 gadi, bet ar savu atmiņu stāstiem viņā spējusi ieinteresēt žurnālistus, lai taptu  Atmiņu grāmata.

Salidojums notiks 15.jūlijā plkst. 13.00 Pilsrundālē, Rundāles pils Baltajā zālē. Lūgums atsaukties un pieteikt dalību līdz 1.jūnijam.

Būs ekskursijas, iepazīstot mākslas vērtības pils muzejā, iespēja izstaigāt pils dārzus, paredzēts mākslinieku un aktieru koncerts, svētku mielasts pēc Latvijas valsts sākuma gados izdoto recepšu grāmatām. Bet pāri visam, lai sirdi pilda lepnums par mūsu cilvēkiem!

Plašāka informācija – 20209935 vai- 29574170.