„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+5.8 °C
apmācies

Pašvaldība prasīs atbildību no amatpersonām

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka  Pētera Dzalbes pārziņā ir komunālās saimniecības jautājumi, attiecīgie pašvaldības uzņēmumi. Viņš tam uzmanību pievērsa arī iepriekšējā sasaukuma domes laikā, kaut arī ne vienmēr toreizējā vadība viņu sadzirdēja.

Pēteris Dzalbe atzina:  “Prioritārs jautājums ir Komunālas saimniecības pārvaldes esošo projektu realizācija, pirmkārt ceļu būvniecība. Tā ir lielākā problēma, līdz šim būvnieki dažbrīd uzvedušies nekontrolēti, ievilkuši darbu izpildes termiņus, radījuši haosu ielās. Lielāka uzmanība tiek pievērsta kontroles dienestiem, būvuzraudzībai, projektu vadības sistēmai. Iepriekšējās domes vadības nostāja bija – jo vairāk parakstītu līgumu, jo labāk. Taču mēs apzināmies, ka viss nav tik gludi ar celtnieku potenciālu, trūkst darbaspēka, lai vienlaikus būvētu visus posmus. Konkursos bija tendence – ir ES nauda, to vajag apgūt, neatkarīgi no tā, kāds būs rezultāts, kādas neērtības būs iedzīvotājiem.”

Deputāts atzīst, ka pietrūcis pienācīgas projektu savstarpējās koordinācijas. “Atbildīgie dienesti to vienkārši palaiduši pašplūsmā – lai projektu vadītāji savā starpā sarunā, nav kam konkrēti rīkoties. Tieši tā ir noticis, piemēram, Liepājas ielā, kur pērn mainīja siltumtrasi, ieklāja jaunu asfaltu, bet šogad iela par jaunu uzšķērsta, lai ierīkotu lietus ūdens kanalizāciju. Tā ir bezatbildīga rīcība ar pilsētas finanšu līdzekļiem! Protams, vainīgajiem būs jāatbild.” Daugavpils iedzīvotāji ir neapmierināti, redzot situāciju būvobjektos – darbi notiek lēni, nav manāma rosība.

P.Dzalbe ir vienīgais iepriekšējā sasaukuma deputāts, kurš turpina darbu jaunajā domē, izbalsota tika arī līdzšinēja vadība: “Laikam lielākais “klupšanas akmens” iepriekšējai vadībai bija tas, ka tika pieņemti lēmumi, vērsti pret iedzīvotājiem, to pašu var teikt par pašvaldības uzņēmumiem, DDzKSU, atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumā nepamatoti tika celti tarifi. Iedzīvotāji to arī novērtēja. Mans nopelns varbūt ir tas, ka biju iedzīvotāju pusē, mēģināju cīnīties ar vadību, norādīju, ka nedrīkst tik klaji būt pret cilvēkiem un par to nāksies samaksāt.”

Visu rakstu lasiet avīzē.