„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Līgumus par siltumstacijām izpētīs darba grupa

Preses konferencē Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka saistībā ar Daugavpils TEC-1, TEC-2 un TEC-3 noslēgtos līgumus izpētīs speciāli izveidota darba grupa.

Darba grupā būs TEC līgumu pārbaudes iniciatori, pilsētas domes deputāti Jurijs Zaicevs un Jevgeņijs Carjovs, tiks piesaistīti eksperti un puses, kas piedalījušās procesā. Informācija tiks sagatavota triju mēnešu laikā izskatīšanai pilsētas domes sēdē.

Runa ir par dokumentiem, kas tika sastādīti pēc TEC-2 un TEC-3 veiktā audita šī gada pavasarī. Neatkarīgo ekspertu ekspertīze pilsētas budžetam izmaksāja 21,5 tūkstošus latu, to veica kompānija „Ernst & Young”.

Ievērības cienīgs ir fakts, ka audita kompānijas speciālistu veikto ekspertīžu oriģinālu nav ne domē, ne siltumtīklu uzņēmumā. Jānis Lāčplēsis teica, ka nav redzējis dokumentu oriģinālus. Viņš uzskata, ka pēc iepriekšējās domes iniciatīvas veiktais audits nav nekas vairāk kā trešās personas viedoklis, lai arī ir noderīgs. „Tas ir tikai firmas viedoklis un nekas vairāk. Nekādu juridisku seku kļūdas gadījumā tiem, kas snieguši vērtējumu, nav. Tas ir vienkārši par lielu naudu fiksēts trešās personas viedoklis. Acīmredzot, kaut kādiem politiskiem mērķiem. Lai gan, droši vien, tajā ir arī noderīgas lietas, es pagaidām neesmu lasījis un nevaru komentēt,” teica domes priekšsēdētājs.