„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Atrasta nauda pedagogu algu izmaksām

Līdzekļi, kas nepieciešami, lai nodrošinātu skolotāju algu izmaksu līdz 2013. gada beigām, tiks nodrošināti, izmantojot ietaupījumu, kas radies pateicoties tam, ka ir būtiski samazinājusies sešu mēnešu RIGIBOR likme, informē Izglītība un zinātnes ministrija (IZM).

Proti, IZM budžeta bāzes izdevumos finansējums procentu izdevumiem ticis plānots, balstoties uz prognozi, ka 2014.-2016. gadā RIGIBOR/EURIBOR vidējā likme būs 6,2 %, bet, ņemot vērā, ka tagad 2014. gadam šī likme tiek prognozēta tikai 1,16%, precizējot plānotos izdevumus, ministrijai izdevies "atrast" vairākus miljonus latu.

Ietaupīto tagad plānots likt lietā, lai nodrošinātu algu izmaksu skolotājiem un segtu izdevumus par mācību līdzekļiem atbilstoši jūnijā pieņemtajos Izglītības likuma grozījumos noteiktajam.

Pateicoties šim ietaupījumam, pedagogu algu izmaksai tiks nodrošināts finansējums nepilnu 2, 5 miljonu latu apmērā, savukārt pārējos līdzekļus aptuveni 3,5 miljonu latu apmērā ir iecerēts pārdalīt no citām valsts budžeta programmām.