„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.1 °C
nedaudz mākoņains

Šļute jau uzasināta un namdari auj kājas!

Pēdējie sagatavošanās darbi  namdaru meistarklasei „Šļutes vīru jam session” tiek steigti, lai 2. – 4.augustā Daugavpils novada Ambeļu pagasta Putānu ciemā veiksmīgi ikviens interesents varētu tikt līdz zināšanām,  kā no baļķa ar cirvi un dabīgiem izejmateriāliem vien var tikt līdz daiļi krāsotam namiņam.

Programmā paredzēta gan tēšanas meistarklase, gan būkkoku slēgumu, pakšu izveide, gan dabīgās krāsvielas-impregnanta vārīšanas nodarbība.  Meistari Mārtiņš Andžs, Ansis Siktārs, Jēkabs Dzeguls rādīs un stāstīs savu prasmi, aicinot pārējos dalīties pieredzē, kā arī izmēģināt roku ar visdažādākajiem Neeman Tools kaltiem instrumentiem. Aicināti gan profesionāļi, gan tie, kuriem aktuāla savas mājas būve savām rokām.  Apzinot tradicionālo, rūpīgi kopto guļbūvju meistaru praksi un savienojot to ar jaunām zināšanām, tiek rasts  pamats ilgtspējīgai dzīvei Latvijas laukos. Jo Latvijas laukos labi var dzīvot vai nu bagāti, vai prasmīgi ļaudis, tāpēc  vairosim prasmes un veidosim savus Latvijas laukus!

Ierašanās un reģistrācija 2.augustā ap plkst.10:00. Dalībnieki aicināti pieteikties iepriekš pa tālruņiem: 26358845 (Ilze), 26874324 (Oskars) vai e-pastu studejaspeiga@gmail.com.

Tiek nodrošinātas teltsvietas, „tējpaužu” uzkodas un talkas vakariņas. Organizē biedrība „Kulturys studeja Speiga”, atbalsta Kultūrkapitāla fonds. 

Uzziņai:

Šļute – namdaru cirvis

Jam session – saspēle improvizējot ar mērķi atrast jaunu izteiksmes formu vai piemērotu aranžējumu vai vienkārši sociāls pasākums, tikšanās, kopēja praktizēšanās (Wikipēdija)