„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.9 °C
daļēji mākoņains

Rēzeknē meklēs gardāko mājas torti

„Staburadze” šovasarrīko akciju „Latvijas Mājas tortes 2013”, lai atrastu katram Latvijas novadam raksturīgāko tortes garšu. Rīkojot ievērības cienīgus svētkus četros Latvijas lielākajos novados – Vidzemē, Kurzemē, Latgalē, Zemgalē, kā arī Rīgā - „Staburadze” meklē jaunas receptes tortēm, kuras arī tiek pagatavotas ar rokām no sirds.

Kļūt par vienu no akcijas dalībniekiem ir ļoti vienkārši - iesākumā jāaizpilda pieteikuma anketa portāla Draugiem.lv lapā „Mājas Tortes” - www.draugiem.lv/majastortes -, jāizcep sava visgaršīgākā mājas torte un jāierodas uz akcijas vietu savā novadā. Akcijas norises vietas:
  • Jelgavā, viesu namā “Zemnieka cienasts”, 27. jūlijā, plkst. 14.00
  • Kuldīgā, „Rumbās”, Mārtiņsalā, 03. augustā, plkst. 14.00
  • Rēzeknē, radošajā centrā “Zeimuļs”,  10. augustā, plkst 14.00
  • Valmierā, restorānā “Parks”, 17. augustā, plkst. 14.00
  • Rīgā, Brīvdabas muzejā, Priežu krogā, 24. augustā, plkst. 14.00

 Arī pasākuma norises vietā būs iespēja aizpildīt pieteikuma anketu, lai kļūtu par vienu no oficiālajiem dalībniekiem. Pieteikšanās, protams, ir bez maksas.

10. augustā, Rēzeknes radošajā centrā „Zeimuļs” kopā pulcēsim Mājas toršu cepējus no visas Latgales – Daugavpils, Preiļiem, Krāslavas, Ilūkstes, Ludzas, Rēzeknes un, protams, arī no citām Latgales pilsētām. Ikvienam un ikvienai būs iespēja dalīties pieredzē ar domubiedriem, tai skaitā  prasmīgajiem „Staburadze” konditoriem un, iespējams, kļūt par sava reģiona raksturīgākās tortes autoru. Uzvarētāja recepti akcijas rīkotājs „Staburadze” apņemas iekļaut savā sortimentā, lai popularizētu konkrētā Latvijas novada tradīcijas. Katra pasākuma uzvarētājai „Staburadze” dāvās 200 latu ģimenes tradīciju pilnveidošanai.  

Konkurenci atstājot aiz durvīm, gardos, ģimeniskas sajūtas svētkos raksturīgākās tortes noteiks paši dalībnieki kopā ar akcijas viesiem un nozares ekspertiem norises dienā. Akcijas laikā atklāsim jaunas un interesantas toršu receptes, apkoposim un dalīsimies gadiem koptajās tradīcijās, vairosim mājas sajūtu un atbalstīsim to, kas gatavots Pateicībā, Mīlestībā un no sirds.