„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Audita dienests atklāja pārkāpumus Sociālo lietu pārvaldē

Daugavpils domes iekšējā audita dienesta vadītāja vietas izpildītājs Vladimirs Pjankovskis saskaņā ar domes priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša rīkojumu veica auditu Sociālo lietu pārvaldēs no 9. jūlija līdz 1. augustam par periodu no 2012. gada janvāra līdz 2013. gada jūnijam.

Dienesta speciālisti pārliecinājās, ka pilsētnieku sūdzības nav radušās tukšā vietā. Tika pārbaudīta iestādes finanšu un saimnieciskās darbības dokumentācija. V. Pjankovskis un domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe apskatīja sociālās mājas Šaurajā ielā 23, 26 un 28, apstākļus, kādos mitinās to iedzīvotāji. Tur redzēto V. Pjakovskis sauc par nejēdzību. „Pārvaldes vadība atsaucas uz to, ka visam nepietiekot naudas, bet tas nenozīmē, ka pilsētas budžetā tiek piešķirts par maz līdzekļu,” uzskata auditors. „Izrādās, ka pārvalde atļāvās daudz ko tādu, bez kā varēja iztikt.”

Daži auditoru atklātie konkrētie pārkāpumi, piemēram, ir lietotu velotrenažieru iegāde vecajiem cilvēkiem par paaugstinātām cenām un bez cenu aptaujas, turklāt tie ir nopirkti no vietējā uzņēmēja, nevis specializētā veikalā. Vairāk nekā 10 000 latu ir iztērēti publikāciju ievietošanai preses izdevumos. Šī reklāma pārsvarā bija virspusēja un dublēja rakstus, ko visi interesenti varēja izlasīt pārvaldes mājas lapā internetā. Šos līdzekļus varēja iztērēt lietderīgāk, ierīkojot dušas kabīnes sociālajā mājā, kuras pašlaik ir briesmīgā stāvoklī.

Remontus veica par paaugstinātām cenām, būvdarbus veica, pārkāpjot likumu, apmaksājot darbu, ko patiesībā nemaz neizpildīja. Pārvaldes vadītājas kabineta remonts izmaksājis 100 latus par vienu kvadrātmetru. Izdevumi ziedu iegādei 2012. gadā – 900 lati, 2013. gada pirmajā pusgadā – 700 lati. Atklāti pārkāpumi arī materiālās palīdzības sniegšanā.

Svetlana Gavrilova iepazinās ar audita pārbaudes slēdzienu. Kā teica V. Pjankovskis, viņa galvenokārt piekrītot tam, ka ir pieļautas kļūdas, bet neuzskata tās par globālām.  S. Gavrilova uzskata, ka daži secinājumi ir politisks pasūtījums. Pašlaik viņai ir dots laiks desmit dienas, kas beigsies sestdien, 10. augustā, lai sastādītu pasākumu plānu kārtības ieviešanai un audita konstatēto pretenziju novēršanai viņas vadītajā struktūrā. Svetlanai Gavrilovai būs jāpierāda sava kompetence un spēja turpmāk vadīt pārvaldi, pretējā gadījumā, kā paziņoja domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, vadība tiks nomainīta.

Visu rakstu lasiet avīzē.

Komentāri

09.08.2013 11:25
y
protams, ka vadība jāmaina, kāpēc nepierādīja savu kompetenci strādājot? Kas mainišies, ja paliks, nu protams,nedomāja, ka pārbaudīs...