„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

Sāksies dokumentu pieņemšana aktieru studijām Saules skolā Daugavpilī

Kā jau tika ziņots, šovasar, Daugavpils teātris un Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola "Saules skola", izsludināja pieteikšanos aktieru kursam.

Pēc Daugavpils teātra direktora O.Šapošņikova iniciatīvas dotajā laikā licencēšanai tiek gatavota programma, kas ļaus 2,5 gadu laikā sagatavot speciālistu darbam uz skatuves. Apmācība tiks veikta Daugavpilī uz Saules skolas bāzes. No apmācības Kultūras akadēmijā šis piedāvājums atšķirsies ne tikai ar apmācību ilgumu, bet arī ar to, ka absolventi pēc skolas beigšanas neiegūs bakalaura grādu, toties kļūs par diplomētiem speciālistiem ar darba vietu teātrī, jo kurss pirmkārt tiks formēts ar mērķi papildināt Daugavpils teātra trupu.

Drīz visiem interesentiem būs iespēja iesniegt savus dokumentus.

Daugavpils teātris un "Saules skola" aicina visus, kas sapņo par profesionālu teātra karjeru, stāties skatuves mākslas speciālistu apmācībā. Kursā var tikt ieskaitītas personas vecumā no 18 līdz 40 gadiem, kam ir atestāts par vidējo izglītību. Dokumentus sākot no19. augusta ir jāiesniedz Saules skolā (Parādes iela7). Sīkāka informācija būs arī Saules skolas mājas lapā http://www.saules.lv/.