„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
apmācies

Piešķir finansējumu darbu pabeigšanai 52,54 km Latgales reģiona autoceļu posmos


Valdība sēdē 13.augustā tika uzklausīts informatīvais ziņojums par nepieciešamajiem Latgales reģiona valsts autoceļu sabrukušo posmu seguma ārkārtas uzturēšanas darbiem.

 

Kā norādīts informatīvajā ziņojumā, tad remonta deficīts valsts autoceļu ar melno un grants segumu atjaunošanai saskaņā ar 2008.gadā veikto aplēsi „Normatīvā paredzētajā laikā neveikto atjaunošanas darbu (remonta deficīta) apjomi un izmaksas valsts autoceļu tīklā” ir 4 522 miljoni Ls (2007.gada cenās).

 

Latgales reģiona valsts vietējo autoceļu posmiem, kas ved no Gailēniem uz Sīļukalnu un Stirnieni, ceļam no Madonas uz Ļaudonu un Jēkabpili, ceļam no Aglonas uz Višķiem, kā arī ceļiemm no Barkavas uz Lubānu un no Upmalas uz Ančikiem, Pieniņiem un Kausu, grants segums ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī, tādējādi pagājušajā gadā tika uzsākti šo autoceļu atjaunošanas darbi, veicot šķembu pamata izbūvi.

 

Šogad būtu nepieciešama šo autoceļu ārkārtas uzturēšanas darbu pabeigšana, uzklājot divkāršo virsmas apstrādi, kas ievērojami uzlabotu autobraucējiem un lauksaimniekiem braukšanas kvalitāti, likvidētu putekļu daudzumu apkārtējo māju iedzīvotājiem un pagarinātu ceļa kalpošanu. Taču nepietiekamā finansējuma dēļ šogad šos darbus nav bijis iespējas veikt.

 

Regulāri tiek saņemtas sūdzības no vietējiem iedzīvotājiem par putekļiem un neapmierinošu ceļu stāvokli. Norādīts, ka sākoties lietavām, pastiprināti veidosies bedres un izskalojumi, ja uzsāktie būvdarbi netiks pabeigti šogad. Tādējādi šo autoceļu sakārtošana jāveic pēc iespējas ātrāk, kamēr darbu veikšanai ir atbilstoši laika apstākļi. Minēto autoceļu posmu iesākto darbu pabeigšanai 52.54 km kopgarumā nepieciešami papildus 1 599 665 lati.

 

Ministru kabinets atļāva Satiksmes ministrijai līdz apropriācijas pārdalei likumā „Par valsts budžetu 2013.gadam” organizēt Latgales reģiona valsts autoceļu sabrukušo posmu seguma ārkārtas uzturēšanas darbu veikšanu.

 

Aivis Freidenfelds

Komunikācijas nodaļas vadītājs