„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
apmācies

Uz Aglonu katrs atnesa savu lūgšanu


Uz Aglonu , Vissvētās Jaunavas Marijas Debesīs Uzņemšanas svētkiem, kuru kulminācija bija tautas Krustaceļa lūgšana 14. augusta vakarā un lielais svētku dievkalpojums 15. augustā, katrs atnesa savu lūgšanu.

„Uz Aglonu gāju jau otro reizi, lūdzu Dievu par tēti, mammu, brāli, māsu,” pastāstīja Daugavpils Svētās Dievmātes Marijas draudzes svētceļniece Karolīna Proščenko. Meitene vienu dienu gāja kājām, otru dienu tētis jau bieži meiteni paņēma plecos, iet bija viegli, jo spīdējusi saulīte.

Arī Rīgas metropolītam arhibīskapam Zbigņevam Stankevičam dažas stundas ilgais brauciens uz Aglonu bija kā mazs svētceļojums. Viņš teica: „Vēlos cilvēkos uzmodināt ilgas pēc debesīm”. Arī Lielajā Svētajā Misē viņš, atsaucoties uz  Svētajiem Rakstiem, skaidroja, ka debesis ir būtiska šīs pasaules sastāvdaļa, vajag tikai ticēt, ka Debesis ir.
Vairāk lasiet 16.augusta numurā