„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Apstrādātiem jābūt 70% no kadastrā esošās lauksaimniecībā izmantojamās zemes


Lauku atbalsta dienests (LAD) atgādina, ka lauksaimniecībā izmantojamā zeme tiek uzskatīta par apstrādātu, ja līdz 1.septembrim ir apstrādāti 70% no kadastrā esošās lauksaimniecībā izmantojamās zemes. Līdz 2012.gada beigām lauksaimniecībā izmantojamo zemi uzskatīja par koptu, ja tika apstrādāti tikai 30% no visas minētās zemes platības.

Jaunā prasība stājās spēkā ar 2013. gada 1.janvāri un tiek piemērota nekustamā īpašuma nodokļa aprēķinam, sākot ar 2014. taksācijas gadu.

LAD Kontroles departamenta direktore Anita Krūmiņa skaidro: „Minētais nosacījums attiecas uz visu zemi, kurai kadastra informācijas sistēmā noteikts kāds no lauksaimniecībā izmantojamās zemes lietošanas veidiem, neatkarīgi no pašvaldības noteiktā zemes izmantošanas mērķa. Ja lauksaimniecības zeme tiek izmantota citiem mērķiem, lai tā netiktu aplikta ar dubulto nekustamā īpašuma nodokļa likmi, zemes īpašniekam jāveic izmaiņas kadastra informācijā.”

 

 

 

 

LAD Sabiedrisko attiecību daļa