„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

DU jaunās laborotoriju ēkas pamatos iemūrēja vēstījumu pēctečiem

 

16. augustā Daugavpils Universitātes jaunās laboratoriju ēkas pamatos tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Kopā ar vēstījumu kapsulā ievietoja arī avīzes „Latgales Laiks” jaunāko numuru un viena lata monētu.

Jau nākamajā pavasarī pie DU jaunā korpusa Daugavas krastā pacelsies Dabaszinātņu un inženierzinātņu laboratorijas divstāvu ēka. Tajā būs vismodernākās iekārtas, lai inženierijas un dabaszinātņu jomas speciālisti varētu produktīvi strādāt. Ministru prezidents ir pārliecināts, ka tieši šīm disciplīnām pieder Latvijas nākotne. Savā runā Valdis Dombrovskis atzīmēja, ka valstī jau vairākus gadus trūkst speciālistu dabas un inženierzinātņu jomā. Jaunās laboratorijas celtniecība būs spēcīgs stimuls nākamajiem studentiem, lai viņi paliktu Latvijā un attīstītu tās ekonomiku. DU rektors Arvīds Barševskis topošo laboratoriju nosauca par Eiropas zinātnisko telpu, uz kurieni varēs braukt un strādāt dažādu valstu zinātnieki.

Laboratorijas būvdarbi sākās 2013. gada aprīlī. Darbus veic SIA „Latvijas Energoceltnieks”. Darbu kopējās izmaksas – 6,5 miljoni latu.

Vairāk lasiet 20. augusta numurā