„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Lāpu skrējiena pasākumi posmā „Dagda-Daugavpils”


Rīt, 20.augustā, plkst.7:30 no Dagdas uz Daugavpili turpināsies lāpu skrējiens „Apkārt Latvijai”. Posma garums ir aptuveni 80kilometru.
Skrējiens no Dagdas uz Daugavpili notiks caur Dagdas, Krāslavas un Daugavpils novadu.
Plānots, ka šajā skrējiena posmā piedalīsies vairāk nekā 135dalībnieki, no kuriem 45būs lāpneši.
Starp lāpnešiem būs Zemessardzes 34.artilērijas bataljona komandieris pulkvežleitnants Gunārs Vizulis, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona brigādes komandieris Česlavs Šmuksts, Daugavpils pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Genādijs Kaminiskis, Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes priekšnieks Oļegs Jemašovs, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vadības pārstāvis, vieglatlēti Voldemārs Pinka un Vladimirs Dribincevs, triatlonisti Anatolijs Levša un Aivars Uzuls un citi interesenti.
Pulkvežleitnants Gunārs Vizulis stāsta, ka skrējienā piedalīsies arī Valsts robežsardzes desmit kinologi ar suņiem. Skrējienam aktīvi pieteikušies Dagdas novada, Jaunsardzes, Nacionālo bruņoto spēku, valsts akciju sabiedrības „Latvijas dzelzceļš”, Valsts robežsardzes, Valsts un Pašvaldības policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Daugavpils boksa kluba pārstāvji.
No plkst.18 līdz 20 Vienības laukumā, Daugavpilī notiks lāpas sagaidīšanas svinīgie pasākumi, kurus apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube. Pasākumu norises laikā varēs vērot bruņoto spēku militārās tehnikas un ekipējuma izstādi, Daugavpils kultūras nodaļas organizētos jauniešu priekšnesumus, Daugavpils boksa kluba pārstāvju uzstāšanos, Valsts policijas ekipējuma izstādi, Valsts robežsardzes kinologu paraugdemonstrējumus ar dienesta suņiem, Daugavpils Taekwondo federācijas pārstāvju, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta paraugdemonstrējumus. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja noskatīties prezentāciju par Latvijas armiju un filmu par artilērijas bataljonu.
Jau ziņots, ka 15.augustā Rīgas Brāļu kapos notika svinīgā lāpu skrējiena „Apkārt Latvijai” atklāšanas pasākums, kura laikā ar 1992.gada skrējiena lāpu no Mūžīgās uguns tika aizdegtas skrējiena lāpas.
Skrējiena kopējais garums ir aptuveni 1500 kilometru. Tas norisināsies septiņas dienas, 14 posmos.
Skrējiena lāpnešiem, izņemot karavīrus, zemessargus un jaunsargus, kuri skries formastērpos, būs valsts akciju sabiedrības „Latvijas dzelzceļš” sagādāti T-krekli.
Ikviens interesents, kurš vēlas skriet par Latviju, laipni aicināts pieteikties pie sev interesējošā posma atbildīgā Nacionālo bruņoto spēku pārstāvja, elektroniski atsūtot savu vārdu, uzvārdu, vecumu, tālruņa numuru, e-pasta adresi, kā arī informāciju par starta vietu! Uz drīzu tikšanos!
Plašāka informācija par skrējienu un pieteikšanās kontaktinformācija pieejama militāro ziņu portālā www.sargs.lv.

Pasākuma lapas sociālajos medijos:
- http://www.draugiem.lv/latvijas-armija/pageevents/?view=18432553&
- https://www.facebook.com/events/315044771975760/

Piedalies lāpu skrējienā? Atbalsti kādu, kurš piedalās? Aicinām padalīties gan ar iespaidiem par lāpu skrējienu, gan ar fotogrāfijām, elektroniski atsūtot informāciju uz Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas e-pastu: prese@mod.gov.lv,

Sociālajos medijos pasākuma atslēgas vārds: #ApkārtLV

Informāciju sagatavojusi:
kapteine Sandra Brāle,
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente