„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Lāpu skrējiena pasākumi posmā „Kārsava-Dagda”

Lāpu skrējiena pasākumi posmā „Kārsava-Dagda”

Šodien, 19.augustā, plkst.8 no Kārsavas pilsētas laukuma uz Dagdu turpinās lāpu skrējiens „Apkārt Latvijai”. Posma garums ir 95 kilometru.
Vienlaikus 19.augustā norisināsies arī skrējiens no Jaunauces, Saldus novadā uz Jaunsauli, Bauskas novadā.
Skrējiens no Kārsavas uz Dagdu notiks caur Kārsavas, Ciblas, Ludzas un Dagdas novadiem. Plānots, ka šajā skrējiena posmā piedalīsies vairāk nekā 200 skrējiena dalībnieku, no kuriem 51 būs lāpnesis.
 Starp lāpnešiem būs Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa priekšnieks Gunārs Paškevičs, Dagdas novada priekšsēdētāja vietnieks Raitis Azins un Zemessardzes 35.nodrošinājuma bataljona komandieris majors Ilmārs Sparāns.
 Majors Ilmārs Sparāns stāsta, ka no plkst.16 Dagdas centrālajā laukumā varēs vērot Zemessardzes 35.nodrošinājuma bataljona ieroču, tehnikas un militārā ekipējuma izstādi, Zemessardzes 54.inženiertehniskā bataljona Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas rotas 3.vada paraugdemonstrējumus sprāgstvielu neitralizēšanā, Valsts robežsardzes kinologu paraugdemonstrējumus ar dienesta suņiem, kā arī ugunsdzēsēju paraugdemonstrējumus, tai skaitā transporta līdzekļa dzēšanu un personas atbrīvošanu no tā. Klātesošie varēs nobaudīt lauka virtuvē sagatavoto putru. Visu vakaru būs atvērta novadpētniecības izstāžu zāle „Patria”.
 Ap plkst.18:30 plānota lāpas svinīgā ienešana Dagdas centrālajā laukumā.
 Zemessardzes 32.kājnieku bataljona komandieris Voldemārs Čigāns stāsta, ka visaktīvāk skrējienam pieteikušies Ciblas novada jauniešu centra, Dagdas un Ezernieku vidusskolas, Jaunsardzes, Dagdas, Ludzas, Kārsavas un Ciblas novada pašvaldības, Nacionālo bruņoto spēku, valsts akciju sabiedrības „Latvijas dzelzceļš”, Valsts robežsardzes, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji.
Jau ziņots, ka 15.augustā Rīgas Brāļu kapos notika svinīgā lāpu skrējiena „Apkārt Latvijai” atklāšanas pasākums, kura laikā ar 1992.gada skrējiena lāpu no Mūžīgās uguns tika aizdegtas skrējiena lāpas.
Skrējiena kopējais garums ir aptuveni 1500 kilometru. Tas norisināsies septiņas dienas, 14 posmos.
Skrējiena lāpnešiem, izņemot karavīrus, zemessargus un jaunsargus, kuri skries formastērpos, būs valsts akciju sabiedrības „Latvijas dzelzceļš” sagādāti T-krekli.
Ikviens interesents, kurš vēlas skriet par Latviju, laipni aicināts pieteikties pie sev interesējošā posma atbildīgā Nacionālo bruņoto spēku pārstāvja, elektroniski atsūtot savu vārdu, uzvārdu, vecumu, tālruņa numuru, e-pasta adresi, kā arī informāciju par starta vietu! Uz drīzu tikšanos!
Plašāka informācija par skrējienu un pieteikšanās kontaktinformācija pieejama militāro ziņu portālā www.sargs.lv.

Pasākuma lapas sociālajos medijos:
- http://www.draugiem.lv/latvijas-armija/pageevents/?view=18432553&
- https://www.facebook.com/events/315044771975760/

Piedalies lāpu skrējienā? Atbalsti kādu, kurš piedalās? Aicinām padalīties gan ar iespaidiem par lāpu skrējienu, gan ar fotogrāfijām, elektroniski atsūtot informāciju uz Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas e-pastu: prese@mod.gov.lv,

Sociālajos medijos pasākuma atslēgas vārds: #ApkārtLV

Informāciju sagatavojusi:
kapteine Sandra Brāle,
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente