„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Subatē satiksies abas skrējiena „Apkārt Latvijai” lāpnešu grupas


Rīt, 21.augustā, plkst.11, Subatē, Ilūkstes novadā, satiksies abas skrējiena „Apkārt Latvijai” lāpnešu grupas.
Viena lāpnešu grupa skrējienu uzsāks plkst.5:39 no Neretas. Posma garums ir 52 kilometri. Skrējiens no Neretas uz Subati notiks caur Neretas, Viesītes, Aknīstes un Ilūkstes novadu. Plānots, ka šajā skrējiena posmā piedalīsies vairāk nekā 100 dalībnieku, no kuriem 51būs lāpnesis.
Starp skrējiena lāpnešiem būs Krustpils novada domes priekšsēdētājs Gundars Kalve, Krustpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Pabērzs, Krustpils novada domes izpilddirektors Raivis Ragainis, Zemessardzes 56.kājnieku bataljona komandieris pulkvežleitnants Vents Kodors, Valsts robežsardzes pārstāvis majors Jānis Ozoliņš, 315.Krustpils jaunsargu vienības instruktors štāba virsseržants Normunds Pastars.
Pulkvežleitnants Vents Kodors stāsta, ka skrējienam īpaši aktīvi pieteikušies jaunieši no Aknīstes un Viesītes pašvaldībām: „Jauniešu līdzdalība šādos pasākumos ir ļoti svarīga, jo viņi ir Latvijas nākotne”.
Aktīvi skrējienam posmā no Neretas uz Subati pieteikušies Aizsardzības ministrijas, Zemessardzes 56.kājnieku bataljona, Krustpils, Aknīstes un Viesītes novada, Valsts robežsardzes un Valsts policijas pārstāvji.
Savukārt otra lāpnešu grupa skrējienu uzsāks plkst.3 no Vienības laukuma, Daugavpilī. Posma garums ir 54 kilometri. Skrējiens no Daugavpils uz Subati notiks caur Daugavpils un Ilūkstes novadu. Plānots, ka šajā skrējiena posmā piedalīsies vairāk nekā 80 dalībnieku, no kuriem 52 būs lāpneši.
Starp skrējiena lāpnešiem būs Zemessardzes 34.artilērijas bataljona komandieris pulkvežleitnants Gunārs Vizulis, Ilūkstes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Maigurs Krievāns, Ilūkstes novada domes Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja Ilona Linarde, Daugavpils novada sporta pārvaldes vadītājs Eduards Lihoveckis.
Aktīvi skrējienam posmā no Daugavpils uz Subati pieteikušies jaunieši no Ilūkstes novada, īpaši no Sventes un Subates pagastiem, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Zemessardzes, Jaunsardzes, Ilūkstes novada sporta skolas, SSK „Bebra” pārstāvji.
Jau ziņots, ka lāpu skrējiens „Apkārt Latvijai” sākās 15.augustā, kad vienlaikus uz Mērsragu un Salacgrīvu no Rīgas Brāļu kapiem izskrēja divas lāpnešu grupas. Skrējiena kopējais garums ir aptuveni 1500 kilometru. Tas norisinās septiņas dienas, 14 posmos.

Lāpu skrējiens noslēgsies 21.augustā ar skrējienu no Torņakalna stacijas, Rīgā uz Esplanādi, kur pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa plkst.16 notiks svinīgs lāpu sagaidīšanas pasākums.
Skrējiena lāpnešiem, izņemot karavīrus, zemessargus un jaunsargus, kuri skrien formastērpos, ir valsts akciju sabiedrības „Latvijas dzelzceļš” sagādāti T-krekli.
Plašāka informācija par skrējienu pieejama militāro ziņu portālā www.sargs.lv.

P
Informāciju sagatavojusi:
kapteine Sandra Brāle,
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente