„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+2.0 °C
daži mākoņi

Pilsētas autobusi liek nervozēt pasažieriem

Pašlaik, kad Daugavpilī tiek īstenoti vairāki ceļu būves projekti, kas saistīti ar ielu slēgšanu, autobusi bieži maina maršrutus, nedaudz kavē utt. Saprotams, ka saniknotie pasažieri, kuriem jāskrien no pieturas uz pieturu, jāgaida autobuss, pēc divdesmit minūtēm uzzinot, ka pietura ir pārcelta, autobusu parka darbiniekiem pasaka visu, kas sakrājies uz sirds.

Kā teica autobusu parka pārvadājumu nodaļas inženiere Ludmila Mihailova, pašlaik situācija ir normalizējusies, -- celtnieki, komunālie dienesti un pārvadātāji ir sastrādājušies: „Celtnieki zina, ka ar mums ir jāsazinās un jāinformē par izmaiņām. Ar nopietnām problēmām mēs saskārāmies pavasarī un vasaras sākumā. Radās situācijas, kad, piemēram, piektdien tika pieņemts lēmums slēgt no pirmdienas remontdarbu veikšanai to vai citu ielu, bet mums to aizmirsa paziņot. Tā kā ielas netika slēgtas no paša rīta, šoferis, veicis maršrutā vairākus reisus, pēkšņi konstatēja, ka ceļš ir slēgts. Protams, šoferis šādā situācijā zvana dispečeram, tas, savukārt, -- inženierim, kurš par ceļa remontu dzird pirmo reizi.”

Vislielākās izmaiņas pašlaik ir Jaunbūvē, kur autobusi kursē daļēji pa Varšavas, kā arī A. Pumpura ielu. Ruģeļos ir slēgta Nometņu iela, tāpēc apbraukšana organizēta pa Naujenes ielu no Apšu ielas. Tā kā pašlaik 18. novembra iela ir slēgta, sabiedriskais transports brauc pa zemāko posmu un autoostā atgriežas pa Imantas, nevis Viestura ielu. Spaļu ielā autobuss nekursē (Smilškalna ielā tiek veikti remontdarbi) jau kopš pavasara. Nesen tika atrisināts jautājums par pieturu pilsētas poliklīnikas rajonā – aiz 18. novembra un Viestura ielas krustojuma tika ierīkots pagaidu laukums pasažieru iekāpšanai un izkāpšanai.

Visu rakstu lasiet 27.augusta numurā.