„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Jaunieši palīdzēja piepildīt bērnu sapņus

Sapņi piepildās! To 27. augustā Daugavpils novada domē labdarības akcijā „Labs darbs” teica 30 Daugavpils novada bērni. Viņi savus sapņus bija darījuši zināmus jūlijā, kad piedalījās vasaras nometnē „Cerības dzirkstelīte” Demenes jauniešu centrā.

Līksnietim Marekam Bērziņam todien bija divkārši svētki – gan dzimšanas diena, gan sapņa piepildījuma diena. Viņš bija uzrakstījis, ka vēlas datoru. Un zēns to saņēma, neslēpdams izbrīnu, prieku, gaviles. „Akordeons būs tikpat labs kā ermoņikas, par kurām sapņoju nometnē, tagad jāsāk mācīties spēlēt to,” priecīgs bija demenietis Aleksandrs Krasnovs.

Špoģu vidusskolas 4.klases skolēns, Dubnā dzīvojošais Viktors Jeļistratovs izstāstīja, ka viņa sapnis par makšķeri piepildījās jau nometnē. Pats burvis (lomā iejutās nometnes brīvprātīgais skolotājs Aleksejs Blaževičs) viņu uzaicinājis ciemos, izlasīja puisēna vēstuli un uzdāvināja makšķeri.

Nometnes „Cerību dzirkstelīte” vadītāja Regīna Tamane „Latgales Laikam” pastāstīja, ka bērnu sapņus piepildīja nometnes palīgi Lolita Ungure, Anna Šukstule un Aleksejs Blaževičs, kuri atrada sponsorus. „Nometnē bija iesaistīti bērni no tā saucamajām augsta riska ģimenēm (vecāki ir ilgi bez darba, pietrūkst naudas pārtikai, skolai utt.). Jaunieši, kuri strādāja brīvprātīgi, nosprieda, ka viņu bērnībuajāpadara krāšņāka, tāpēc sarīkoja šo sirsnīgo sapņu piepildījumu akciju,” teica R. Tamane.

Visu rakstu lasiet 30.augusta numurā.