„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Putnus varēs vērot no jaunā torņa

 

 

Dabas parkā "Dvietes paliene" pie Skuķu ezera Dvietes pagastā 28.augustā atklāja putnu vērošanas torni. Tas ir 10,5 m augsts, no tā var aplūkot palieņu pļavas, kas pavasaros, būdamas zem ūdens, kļūst par atelpas vietu tūkstošiem ceļojošo zosu un pīļu, tā ir arī vieta, kur ganās savvaļas zirgi un govis.

„Dvietes paliene” ir tā retā vieta Baltijas jūras reģionā, kur tiek atjaunots griežu biotops. Kā skaidroja Dabas aizsardzības pārvaldes Dabas tūrisma infrastruktūras departamenta direktors Valērijs Seilis, putnu vērošanas tornis cilvēkiem padarīs pieejamāku dabas pērli „Dvietes paliene”.

Tornis, tāpat kā lapene vides nodarbībām „Gulbjos”, kā arī divi ieplānotie skatu torņi Vasarģelišķos dabas parkā „Daugavas loki” un Lazdukalnā Vecsalienas pagastā un Dinaburgas taka „Daugavas lokos” Daugavpils novadā, tiek finansēts no ES atbalstītā antropogēnās slodzes samazināšanas un informatīvās struktūras izveides NATURE 2000 teritorijās projekta.

„Dvietes palienē” dzīvo 100 savvaļas zirgi un 100 liellopi. Tā tiek noganītas palienu pļavas gandrīz 400 ha platībā, turklāt vairākus gadus notiek krūmu izciršanas talkas, tuvākais šāds pasākums tiks rīkots arī 28. un 29. septembrī.