„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+2.7 °C
apmācies

Nikolaja vārtu remontdarbi tuvojas noslēgumam

Daudzi nepacietīgi gaida, kad tiks pilnībā pabeigts Nikolaja vārtu un tilta rekonstrukcijas projekts. Šis objekts kļūs par galveno tūristu ieeju Daugavpils cietoksnī.

Jau gandrīz pilnībā ir gatava Nikolaja vārtu dienvidu fasāde. Celtnieki jau sākuši daļēji nojaukt sastatnes. „Ir restaurēta ķieģeļu siena, uzlikta apmetuma aizsargkārta un ķieģeļu krāsas pigments. Virs vārtiem divās rindās uzstādīti granīta akmeņi, kas tika atrasti netālu grāvī. Tiek atjaunoti čuguna elementi – divas dekoratīvas helebardes, vārtu nosaukums. Drīzumā no Lietuvas piegādās čuguna ērgli,” pastāstīja Daugavpils cietokšņa pārvaldnieka pienākumu izpildītājs Artjoms Mahļins.

Turpinās tilta būvdarbi. Balstu sistēma jau ir gandrīz pabeigta, sāksies tilta seguma likšana. Darbi tiek veikti Nikolaja vārtu ziemeļu pusē. Tuvojas beigām jumta remonts, kā arī iekšējo sienu restaurācija.

Kā teica Artjoms Mahļins, ar Nikolaja vārtu remontdarbu gaitu visi interesenti varēs iepazīties Eiropas kultūras mantojuma dienās Daugavpils cietoksnī 7. un 8. septembrī. Tiesa, to visu varēs redzēt, stāvot aiz žoga, jo vārti un apkārtējā teritorija ir iežogota kā būvlaukums.