„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Apgāds “Jumava” un Latvijas pašvaldību savienība izsludina manuskriptu konkursu “Mūsu stiprās dzimtas.”

Apgāds "Jumava" un Latvijas pašvaldību savienība izsludina otro Latvijas novadu manuskriptu konkursu "Mūsu stiprās dzimtas". 2013. gadā apgāds “Jumava” sadarbībā ar Vecpiebalgas novada pašvaldību izdeva manuskriptu konkursa "Kultūrvēstures mantojuma saglabāšana Latvijas novados” laureātes Ingunas Baueres romānu “Marta, mana Andromeda,” kas guva lielu lasītāju atsaucību. Konkursā piedalījās autori no 12 pašvaldībām (Olaine, Kuldīga, Vecpiebalga, Vecumnieki, Balvi, Beverīna, Lubāna, Kūrmale, Ozolnieki, Saldus, Vārkava, Priekule). Drīzumā tiks izdoti vēl triju konkursa dalībnieču darbi – Gaļinas Viegliņas grāmata “Pa votu un sēļu pēdām Zemgalē 15.-20.gs.” (Vecumnieku novads), Irēnas Šaicānes “Balvēnieši 20.gadsimtā “Staņislava” stāstos”(Balvu novads) un Ingas Boškinas grāmata “Trikāta – Tālavas valsts galvaspilsēta”(Beverīnas novads).

Apgāds “Jumava” sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību turpina aizsākto manuskriptu konkursa tradīciju un aicina piedalīties vēsturniekus, publicistus, literatūras zinātniekus, novadpētniekus un citus speciālistus, kuri pētījuši un pierakstījuši dzimtu likteņus, dokumentējuši fotogrāfijās, arhivējuši un veidojuši aprakstus par savu novadu ļaudīm no stiprām un senām dzimtām, stāstot par ģimenēm, kas stājas pretī grūtībām, saglabājot dzimtas tradīcijas un, neskatoties ne uz ko, dzīvo un strādā novados, saglabā dzimtas mantojumu un ir piemērs jaunajai paaudzei.

Manuskripti “Mūsu stiprās dzimtas” jāiesniedz elektroniskā veidā uz e-pasta adresi: pasutijums@jumava.lv (darba apjoms 150. – 300. lpp.), iesniegšanas termiņš: no 09.09.2013. līdz 07.03.2014. Konkursa rezultāti tiks izziņoti 2 mēnešu laikā no konkursa beigu termiņa. Sīkāka informācija www.jumava.lv un www.lps.lv .

Profesionāla žūrija vērtēs iesniegtos manuskriptus un konkursa uzvarētāja darbs tiks izdots apgāda “Jumava” grāmatu sērijā par Latvijas kultūrvēsturi, kā arī, manuskripta autors saņems autoratlīdzību 400 latu un iedvesmojoši motivēs jauno paaudzi saglabāt tradīcijas, būt patriotiskiem, nepadoties vieglas naudas vilinājumam, mīlēt darbu un savu zemi. Rakstīsim mūsu vēsturi jau tagad!