„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+4.6 °C
apmācies

Arņa Slobožaņina meitām patīk neparastas šūpuļdziesmas

Pēc izglītības vēsturnieks, ikdienas dzīvē – mūziķis, bet mājās – divu meitiņu tētis. Tāds ir populārās latgaliešu rokgrupas „Dabasu Durovys” līderis Arnis Slobožaņins. Pirms trim gadiem pasaulē nāca viņa vecākā meita Kate, bet mazajai Paulai nesen apritējis gadiņš. Mūzika un meitas esot galvenais viņa dzīvē.

Arnis stāsta, ka ar mūziku līdz studijām Daugavpils Universitātē viņu nekas īpaši neesot saistījis. Bērnībā viņam paticis kāpt uz skatuves dziedāt klubā Kārsavā, kur viņa mamma savulaik bijusi vadītāja. Studējot DU vēsturi un pedagoģiju, iepazinies ar savu nākamo sievu Antu, kura studējusi socioloģiju. Tieši viņa Arnim arī iemācījusi nospēlēt pirmos mūzikas akordus uz ģitāras, un tas viņu aizrāvis. „Varbūt viņa tagad nožēlo, ka man iemācījusi tos akordus, jo grūti dzīvot ar muzikantu,” jautri saka Arnis. Anta spēlē akordeonu, bet muzicēt kopā sanākot ļoti reti. Viņus saista daudz stiprākas saites – abu meitiņas. Gandrīz vienā laikā dzima jaunā rokgrupa un viņu ģimene. Septiņu gadu laikā grupa „Dabasu Durovys” kļuva pazīstama, laidusi klajā savus mūzikas albūmus. Galvenais iztikas avots Arnim esot muzicēšana dažādos pasākumos, taču viņš piepelnās arī kā auto kurjers, kā arī pasniedz ģitāras spēli bērniem Ilūkstes jauniešu un bērnu centrā.

Arnis atzīst, ka vienmēr gribējis divus bērnus – meitu un dēlu, taču abiem ar Antu dzimtā sievietes vien dzimstot, acīmredzot tas esot ģenētiski ieprogrammēts.

Arnis domā, ka ir labs tētis, jo savas meitiņas bezgala mīl un labprāt pavada ar viņām laiku. Protams, lauvas tiesa darbu gulstas uz Antas pleciem, taču viņš vismaz

cenšas paveikt meitām rīta procedūras – apmazgā un pārģērbj. Ar to ģērbšanu gan brīžiem esot problēmas. „Kad jātaisās uz pastaigu, nekad nevaru atrast īstās drēbes. Lai ko es viņām uzvilktu, vienmēr izskatās briesmīgi,” saka Arnis, bet neatzīst to par trūkumu, bet drīzāk par radošu pieeju.

Kopš bērnu dzimšanas dzīve esot kļuvusi saspringtāka. Tagad vairs nesanāk mājās rakstīt mūziku, jo tam vajadzīgs miers. Tā ir sanācis, ka Katei tēta uzmanības ticis vairāk nekā Paulai. Ar mazo Kati viņš pavadījis ļoti daudz laika, atstājot novārtā citas lietas, bet rezultātā dzīvē iestājies panīkums. Arnis atzīst, ka bērni prasa daudz laika un uzmanības, to jāprot dalīt.

Visu rakstu lasiet 6.septembra numurā.