„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.3 °C
daži mākoņi

Daugavpils autobusu parku vajā neveiksmes

Nedēļas nogalē cieta vēl divi Daugavpils autobusu parka reisa autobusi -- 6. septembrī Saules un Cietokšņa ielas krustojumā, bet 7. septembrī 18. novembra un Viestura ielas krustojumā. Autobusu parkam tā ir nepatīkama dinamika, sākot no 3. septembra avārijas, kad kravas automašīnas dēļ, kas nepalaida sabiedrisko transportu, autobuss ietriecās dzīvojamajā mājā.

Ne policijā, ne DAP neatceras gadījumus, kad reisa autobusi ar tādu regularitāti nokļūtu satiksmes negadījumos. Turklāt nevienā no gadījumiem „Solaris” šoferi nav avārijas vaininieki.

Saules un Cietokšņa ielā stāvēja reisa autobuss, palaižot plūsmu pa Saules ielu. Pretējā virzienā džipa „Volvo” vadītājs bija pārlieku pārliecināts par savām manevrēšanas spējām un nolēma, ka izspruks, bet minivens „VW”, kas brauca pa galveno ceļu (Saules iela), izjauca „Volvo” vadītāja aprēķinus.

Rezultātā „VW” ietriecās „Volvo” un pēc inerces mašīnas sadūrās ar autobusu, kas stāvēja uz vietas.

Par laimi, nevienā no incidentiem upuru nebija. DAP vadītājs Sergejs Mihailovs pastāstīja, ka reisa autobusi, diemžēl, bieži iekļūst sīkos ceļu satiksmes negadījumos, bet tik regulāri tas vēl nav bijis. Abi „Solaris” ir remontējami, lielu bojājumu nav. Zaudējumu aprēķinās apdrošināšanas kompānijas, paskaidroja S. Mihailovs: „Pagaidām ir grūti pateikt, cik ļoti cietuši autobusi finansiālā izteiksmē, mums galvenais ir saņemt kompensāciju.”