„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Drīz kļūs zināms par jaunajiem tramvajiem

„2. septembrī mēs uzrakstījām baltkrievu kolēģiem vēstuli un atgādinājām, ka pirmo triju tramvaju piegādes termiņš beidzās 31. augustā. Viņi mums atbildēja, ka pirmais tramvajs Daugavpilij tiks piegādāts 12. septembrī," saka Daugavpils tramvaju uzņēmuma valdes loceklis Ēvalds Mekšs.

"Mūsu pārstāvji 27. un 28. augustā apmeklēja tramvaju rūpnīcu Minskā, bet gatavo produkciju tur tā arī neredzēja. Bija izgatavots un nokrāsots viena tramvaja karkass, bet krāsa neatbilda mūsu standartiem. Tam nebija uzstādītas nekādas iekārtas, tikai ielikti griesti un grīda. Tobrīd nebija arī ratiņu ar riteņiem, un, kā teica baltkrievu kolēģi, tie tiek gaidīti septembra sākumā,” pastāstīja Ēvalds Mekšs.

Piegādātāji solās atgūt nokavēto un septembrī piegādāt sešus četrasu tramvajus, t. i., par diviem mēnešiem. Pēdējiem (līdz 20. oktobrim) jāpienāk diviem četrasu un četriem sešasu vagoniem. Pirms nodošanas ekspluatācijā tramvaji ir jātestē – ar tiem jānobrauc 500 km pa vietējām sliedēm. Tas notiks paralēli pārējo tramvaju kustībai, šajā pat laikā tiks apmācīti arī tramvaju vadītāji. Jauno tramvaju testēšana ļaus atklāt iespējos trūkumus un bojājumus. Tramvaju uzņēmums sola sarīkot prezentāciju, kā arī parādīt un pastāstīt pasažieriem par jaunajiem vagoniem, pirms tos sāks izmantot pārvadāšanā.

Beidzamajos 1,5—2 mēnešos tramvaja sliežu rekonstrukcijas temps Daugavpilī acīmredzami paātrinājies. Kā teica Ēvalds Mekšs, darbi turpinās, lai gan joprojām atpaliek no grafika apmēram par trim nedēļām. Celtnieki cenšas atgūt nokavēto, arī laika apstākļi ir labvēlīgi un ļauj strādāt gandrīz katru dienu.

Visu rakstu lasiet 13.septembra numurā.