„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Kāzu romantika ir pašu rokās

Jekaterina Ogņeva un Mārtiņš Vanags šogad augustā jāvārdu viens otram deva Aulejas ezera krastā. Tas bija iespējams tādēļ, ka no šī gada 1. janvāra stājies spēkā jaunais „Civilstāvokļa aktu reģistrācijas likums”, kas paredz iespēju reģistrēt laulību ne tikai dzimtsarakstu nodaļā, bet jebkurā tam piemērotā vietā, kas jaunam pārim tīk vairāk, piemēram, ezera vai jūras krastā, pilī, mājās u.tt. Krāslavas novada domes Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Ināra Teiviša atzīst, ka gaisa balonā, lecot ar izpletni vai nirstot ar akvalangu, reģistrēt laulību noteikti nebūšot gatava, taču labprāt izskatīs jebkuras citas, ne tik ekstremālas jaunā pāra idejas. Šogad Krāslavas novadā notikusi tikai viena laulības reģistrācija brīvdabā, pagaidām šis pakalpojums ir jauns un interese neesot tik liela, jo daudziem vēl neesot izpratnes par to, kā šādu ceremoniju organizēt.

9. augustā Aulejas ezera krastā notika aulejiešu Jekaterinas Ogņevas un Mārtiņa Vanaga kāzu ceremonija. Pēc desmit gadu kopdzīves, kuras laikā nākusi pasaulē arī meitiņa Anastasija, abi beidzot bija nolēmuši oficiāli teikt viens otram jāvārdu un mīt gredzenus. Izmaiņas likumdošanā bija nākušas īstajā laikā, jo Jekaterinai vienmēr bijušas bailes no dzimtsarakstu nodaļas četrām sienām, gribējies, lai šie svētki būtu neaizmirstami un domāti tikai viņiem abiem. Pavasarī tieši tika labiekārtota Aulejas ezera krastmala. Viņu ideju rīkot kāzu ceremoniju ezera krastā aktīvi atbalstījis pagasta pārvaldnieks Aivars Umbraško, kurš noorganizējis, lai kāzu norises vietā būtu kāpnītes, koka laipa un puķu apstādījumi.

Visu rakstu lasiet 13.septembra numurā.