„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Režisoram pieder absolūta brīvība

Svētdien, 15.septembrī, Daugavpils cietokšņa hospitāļa ēkā teātra festivāla/darbnīcas „Telpa Daugavpils” dalībnieki prezentēs divu nedēļu darba rezultātu - izrādi, kas tapusi no nulles, to šajā īsajā termiņā izveidojuši dramaturgi, režisori, scenogrāfi un aktieri. Festivāla mākslinieciskais vadītājs, režisors Georgijs Surkovs ir sapulcinājis Daugavpilī jaunos teātra mākslas profesionāļus un meklē jaunus attīstības ceļus.

14.septembrī plkst.13.00, 14.00 un 15.00 bezmaksas ekskursijās Daugavpils cietoksnī visi interesenti varēs apmeklēt hospitāļa ēku un iejusties festivāla gaisotnē, redzot, kā tiek iestudētas izrādes. Biļetes teātra kasē ir nopērkamas uz izrādi 15.septembrī plkst.15.00.

Ideja teātra festivāla norisei cietoksnī G.Surkovam radusies, braucot garām un ievērojot aiz cietokšņa kādu māju, kurā vienā logā redzams, ka kāds dzīvo, citā – ne. Tad arī sācis domāt, kas tur agrāk ir bijis, kas varētu būt, un ienāca prātā ideja sarīkot teātra festivālu – darbnīcu, kurā apdzīvotu tieši šādas mirušas vietas. „Ideja ļoti patika teātra vadībai, Rita Strode piedāvāja apskatīt cietokšņa telpas. Es iegāju hospitālī un sapratu, kā spēcīgāku un mirušāku vietu būtu grūti atrast,” stāsta Georgijs.

Visu rakstu lasiet 13.septembra numurā.