„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Līdz gada beigām apkures tarifs nemainīsies

Pagājušajā nedēļā daugavpilieši saņēma apkures rēķinus, kuros maksa bija norādīta gan latos, gan eiro.

Siltumtīklu uzņēmuma vadītājs Andrejs Kuzņecovs paziņoja, ka Daugavpils iedzīvotāju parāds uz 1.septembri ir 2 mlj. 800 tūkstoši latu. Viņš mierināja, ka parādnieki nepaliks bez siltuma, sarežģījumi varētu būt vienīgi juridiskām personām. Kamēr uzņēmumi, biroji, kafejnīcas un citi nenomaksās parādus, tiem apkuri nepieslēgs. Fiziskajām personām iesaka noslēgt vienošanos ar siltumtīklu uzņēmumu, lai izvairītos no soda naudas uzkrāšanās.

Līdz šī gada beigām apkures tarifs paliks nemainīgs – 43,94 lati par megavatstundu. Gāzes cena šobrīd ir 205 lati par tūkstoš kubikmetriem. Jauno tarifu vēl izskata Sabiedrisko pakalpojumu regulators, tas, visdrīzāk, stāsies spēkā 2014.gada 1.janvārī. Plānotais tarifa samazinājums ir 2,8%.

Siltumtrašu remonti, kas notiek ik vasaru, joprojām turpinās. Gandrīz visi darbi iekļaujas termiņā, ir nelielas nobīdes, bet, kā apgalvo uzņēmuma vadība, tās neietekmēs siltuma piegādi. Silto ūdeni un apkuri pieslēgs laikus, jāgaida, kā laika apstākļi noteiks, kad pilsētai sāks pieslēgt apkuri.