„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
apmācies

Jaunais cietokšņa pārvaldnieks ir sācis darbu

Jānim Ostrovskim pagājusī ceturtdiena bija pirmā darba diena Daugavpils cietokšņa pārvaldnieka amatā. Pašlaik viņš detalizēti pēta dokumentāciju, iepazīstas ar kolēģiem un partneriem.

Jānis Ostrovskis strādāja valsts uzņēmumā „Valsts nekustamie īpašumi”, turklāt tieši viņš savulaik pārņēma cietoksni no pašvaldības. „Jau toreiz tas viss bija ļoti interesanti, bet vienlaikus arī sarežģīti – dokumentācijas nebija, mēs gatavojām inventarizācijas plānus, lietas, piešķīrām zemes gabalus katrai ēkai un izstrādājām objektu pieņemšanas un nodošanas aktus. Kad uzzināju par vakanci, nolēmu atgriezties cietoksnī, turklāt kopš tiem tālajiem laikiem daudzas idejas un fantāzijas sāka īstenoties. Ir patīkami, ka tajā visā piedalās gan pašvaldība, gan valsts,” teica J.Ostrovskis.

Viņaprāt, nākotnē cietokšņa dzīvojamam fondam jākļūst prestižam. Uzdevums ir labiekārtot visu ap arhitektūras pieminekli. Speciālists ir pārliecināts, ka pašlaik ir pietiekami daudz cietokšņa attīstības ideju, nepieciešamais finansējums – ES projekti un budžeta līdzekļi. „Savulaik Marka Rotko mākslas centra projekts šķita ļoti riskants. Visiem, kas atrodas cietoksnī, jāapstiprina arhitektūras pieminekļa saglabāšanas un attīstības kopējā koncepcija. Nedrīkst būt tā, ka katram ir savs cietokšņa nākotnes redzējums,” uzskata J. Ostrovskis.