„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Par spīti policijas centieniem "točkas" plaukst un zeļ

Kāda mājā Daugavpilī, Valmieras ielā vārtiņi nekad netiek aizvērti. Šeit priecājas par klientiem visu diennakti. Apmaiņā pret monētām viņiem piedāvā cigaretes un alkoholu. Tuvējo māju iedzīvotājiem par šo kaimiņu būšanu ir dažāds viedoklis. Dažs labs pats skrien uz „točku”, lai nopirktu cigaretes un „krutku”, citi ir sašutuši par to, ka šāds „pagrīdes kiosks” darbojas nesodīti, bet policijā neviens nav vērsies, jo uzskata, ka tāpat nekas nemainīsies.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieks Gvido Mednis iepazīstināja ar procedūru, ko kārtības sargi pielieto, strādājot šajā jomā: „Galvenā problēma ir ekonomika. Pašlaik aktuālāka ir cīņa ar cigaretēm, nevis alkoholu. Oficiāli un nelegāli tirgojamo tabakas izstrādājumu cena ievērojami atšķiras, tāpēc pieprasījums rada piedāvājumu. Pirms divdesmit gadiem nevienam pat nebija prātā tirgot nelegālas cigaretes, tagad viss ir pilnīgi otrādi. Valsts ekonomiskās situācijas uzlabošanās, ja arī pilnībā nemainīs situāciju, tad vismaz būtiski samazinās kontrabandas produkcijas apjomus. Viss ir savstarpēji saistīts."

„Cilvēkiem šķiet, ka nekas nenotiek, bet mēs strādājam pastāvīgi – gan pašu spēkiem, gan kopā ar kriminālpoliciju. Neviena sūdzība nekur nepazūd. Visa informācija tiek pārbaudīta un fiksēta. Vienkārši cilvēkam šķiet: „Es piezvanīju, bet tas joprojām tirgo, tātad, policija neko nedara.” Tā ir psiholoģija – ja mēs kaut ko neredzam, tad tas ir līdzvērtīgs bezdarbībai, taču operatīvā darba apjoms ir milzīgs, un, protams, no malas tas pārsvarā nav pamanāms. Nesen Līvānos operatīvas darbības rezultātā tika konfiscēts gandrīz miljons nelegālo cigarešu. Aiztur ne tikai tirgotājus „točkā”, bet arī tos, kas atved preci, uztur uzglabāšanas vietas – tas viss ir milzīgs darbs,” stāsta G. Mednis.

Visu rakstu lasiet 20.septembra numurā.