„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Iedzīvotāji nedrīkst atstāt pašplūsmā savas mājas pārvaldīšanu

Šonedēļ Latvijas iedzīvotājus jau paspējuši nobiedēt Latvijas valdības pieņemtie jaunie noteikumi par ūdens patēriņa uzskaites kārtību, atkritumu izvešanas apmaksu, skaitītāju izmantošanu utt. Dažos punktos izmaiņas izskatās tik kardinālas, ka izraisa milzu sašutumu.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paskaidroja, ar ko ir saistītas šīs izmaiņas un kurus iedzīvotājus tās var skart. Pēc viņa teiktā, izmaiņas skars tikai tās mājas, kuras pārvaldījumā nebija pārņēmuši dzīvokļu īpašnieki. „Gadījumos, kad dzīvojamās mājas tiks nodotas dzīvokļu īpašnieku pārvaldījumā, kuriem, piemēram, ir noslēgts līgums ar apkalpojošo organizāciju, šie noteikumi netiks piemēroti. Ar šo lēmumu valdība paātrināja tiesību nodošanas procesu iedzīvotājiem, ko jau vajadzēja izdarīt pirms daudziem gadiem,” paskaidroja Pēteris Dzalbe.

Runājot par atkritumu izvešanas apmaksas kārtību, pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks atzīmēja, ka arī šis punkts tiks piemērots tikai gadījumos, kad dzīvojamās mājas nav nodotas dzīvokļu īpašnieku pārvaldījumā. Iespējams, atkritumu izvešanas cenas tiks pat samazinātas, jo pašvaldība plāno organizēt šī pakalpojuma sniegšanas konkursu. Plānots, ka DzKSU izskaidros iedzīvotājiem, lai viņi varētu izvēlēties visizdevīgāko norēķinu variantu.

Visu rakstu lasiet 20.septembra numurā.