„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Novada dienā pirksim, dziedāsim un ēdīsim

Daugavpils novada dienas gadatirgus un Latgales amatnieku festivāls 21.septembrī sāksies plkst.10.00.

Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska uzsvēra, ka gadatirgus tiek rīkots ar domu parādīt un palepoties ar novada uzņēmējiem, ražotājiem, zemniekiem, amatniekiem, turklāt ar Latgales plānošanas reģiona atbalstu pirmo reizi novada dienās notiks Latgales amatnieku festivāls. Vairāk kā 60 Latgales un Lietuvas amatnieki palīdzēs apgūt vai iepazīt senus amatus, tradīcijas, kulinārijas brīnumus. Gadatirgū piedalīsies 67 tirgotāji no Daugavpils un 5 no Ilūkstes novada, 18 no Daugavpils pilsētas (galvenokārt amatnieki), kā arī ražotāji un amatnieki no Rīgas reģiona. Pircējiem tiks piedāvāti sieri, medus, augļi un dārzeņi, kā arī maize, gaļas un zivju izstrādājumi, viens dalībnieks atvedīs pat mājas alu.

Iepērkoties gadatirgū un sakrājot trīs talonus, katrs pircējs varēs apmeklēt Gardumu ielu, kur šoreiz 19 pagastu pārvaldes parūpēsies par to, lai ēdienkarte neatkārtotos.

Kā teica Daugavpils novada kultūras centra vadītāja Inta Uškāne, arī kultūras programma un radošās darbnīcas tiks sarīkotas dažādām gaumēm. Rīta pusē muzicēs Naujenes mūzikas un mākslas skolas pūtēju orķestris, pēc atklāšanas uzrunām -- folkloras kopa „Rūžupes veiri”, tad populāras dziesmas dziedās grupa „Patrioti.LG”, Rēzeknes Zaļo pakalnu koris un grupa „Bez PVN”. Tiks sarīkotas darbnīcas un nodarbības jauniešiem un bērniem, vizināšanās zirga karietē un citas atrakcijas.

Tikmēr sporta mīļotāji tiks apvienoti Vienības laukumā, tur būs strītbols, svaru bumbas celšanas, riņķu mešanas un citas sacensības, turklāt svaru bumbas veterāns, 76 pasaules, Eiropas un Eirāzijas rekordu autors, Vladislavs Petrovs plkst.13.30 iecerējis labot pasaules rekordu.