„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.8 °C
apmācies

Konkursā aicina bērnus rakstīt savu uzrunu Latvijas dzimšanas dienā

Turpinot pagājušajā gadā aizsākto tradīciju, Valsts prezidenta kanceleja aicina visu Latvijas skolu 5.līdz 12.klašu skolēnus piedalīties radošo darbu konkursā „Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijai dzimšanas dienā”. Konkursa uzdevums ir rakstiskas esejas vai video veidā izklāstīt, ko teiktu skolēns 18.novembrī uzrunā pie Brīvības pieminekļa, ja viņš būtu Valsts prezidents.

 Konkursā skolēni var piedalīties individuāli, vai arī radošo video darbu veidot komandā līdz trim cilvēkiem. Darbus konkursam jāiesūta līdz 25.oktobrim, sūtotuz e-pastu konkurss@president.lv, bet video var arī ielādēt konkursa Facebook lapā www.facebook.com/manauzruna, norādot konkursa dalībnieku vārdu, uzvārdu, skolu, klasi, kontakttālruņa numuru un e-pasta adresi.

 Vērtējot darbus, tiks ņemta vērā autora vai skolēnu komandas radošā ideja, darba oriģinalitāte un darba atbilstība konkursa tēmai.

 Radošo darbu vērtēšanas komisija:

  • Latvijas Universitātes Politikas zinātnes nodaļas asociētā profesore, Dr.sc.pol. Daina Bāra,
  • Valsts prezidenta sabiedrisko projektu vadības padomniece Karīna Rāviņa-Vimba,
  • Vidzemes Augstskolas Sociālo zinātņu fakultātes docente, Dr.sc.pol. Ieva Bērziņa,
  • Latvijas Universitātes Politikas zinātnes nodaļas docents, Dr.sc.pol Ivars Ijabs.

 Desmit labāko darbu autori pirms Latvijas dzimšanas dienas tiksies ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, saņems piemiņas veltes, iepazīsies ar Valsts prezidenta kancelejas darbu Valsts prezidenta pagaidu rezidencē Melngalvju namā. Savukārt trīs pirmās vietas ieguvušo darbu autori balvā iegūs iespēju apmeklēt 18.novembra svinīgo koncertu. Īpaša balva – viena diena kopā ar Valsts prezidentu – tiks piešķirta video autoram, kurš saņems visvairāk „share” konkursa Facebook lapā.

 Konkursa mērķis ir veicināt skolēnu interesi un izpratni par Valsts prezidenta vietu, lomu un tā funkcijām.

 Pagājušajā gadā konkursā tika saņemtas vairāk nekā 350 skolēnu rakstītas un filmētas uzrunas.