„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Rakstniece Andra Manfelde uzrunāja Daugavpils jauniešus

Pateicoties Latgales Centrālās bibliotēkas īstenotajam projektam „Latviešu oriģinālliteratūra un autori bibliotēkās”, 19. septembrī Daugavpilī viesojās rakstniece Andra Manfelde, kura tikās ar skolu jauniešiem, lai pastāstītu par savu daiļradi un neparasto dzīves pieredzi.

Popularitāti rakstniece Andra Manfelde ieguva 2005. gadā, laižot klajā autobiogrāfisko romānu „Adata”, pēc kura motīviem vēlāk Nacionālajā teātrī tika iestudēta komponista Zigmāra Liepiņa rokopera. Smeldzīgais dziesmas motīvs „ja tu man esi, man nevajag ne debesis, ne zemi” daudziem ir pazīstams tieši no šīs rokoperas, šajos vārdos ir pašas rakstnieces pirmā mīlestība, bet romānā -- pirms divdesmit gadiem pārdzīvotās izjūtas, kad viņa cīnījās ar narkotiku atkarību. Atgriezties dzīvē viņai bijis ļoti smagi, daudzi gadi pagājuši depresijā, pirms viņa spējusi tā īsti attapties un sākt dzīvot. Andra Manfelde nolēma atklāti runāt par šo problēmu, uzrunājot sabiedrību caur romānu „Adata”, tieši šis darbs viņu visvairāk satuvina ar jaunās paaudzes auditoriju. Pašlaik viņa audzina savu mazo pirmsskolas vecuma meitiņu Annu un paļaujas uz Dievu cerībā, ka meita neatkārtos viņas kļūdas un drūmo dzīves pieredzi. Andra Manfelde ir pārliecināta, ka arī viņu no nāves ķetnām izrāvušas mammas lūgšanas un atbalsts.

Visu rakstu lasiet 27.septembra numurā.