„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Izlietoto bateriju vākšanas konkurss skolēniem

Turpinot gadu gaitā izkopto tradīciju, arī šogad, 30. septembrī, „Zaļā josta” uzsāk Latvijas vispārējo, pirmsskolas, profesionālo un interešu izglītības iestāžu iesaisti videi kaitīgu preču atkritumu praktiskā vākšanā, izsludinot izlietoto bateriju vākšanas konkursu „Tīrai Latvijai!” 2013./2014. mācību gadā. Konkurss veicina videi kaitīgo preču atkritumu savākšanu un pārstrādi, palīdzot pasargāt vidi no potenciāla piesārņojuma. Izlietoto bateriju vākšana izglītības iestādēs norisināsies līdz 2014. gada februāra beigām.

Izlietoto bateriju vākšanas konkursu „Tīrai Latvijai!” rīko „Zaļā josta” sadarbībā ar AS „BAO” un Valsts izglītības satura centru. Konkursa mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu izpratni par izlietoto bateriju kaitīgo ietekmi uz vidi un rosināt bērnus caur praktisku darbību ikdienā samazināt apkārtējās vides piesārņojumu ar videi bīstamiem atkritumiem.

Lai piedalītos bateriju vākšanas konkursā, izglītības iestādēm līdz 2013. gada 31. decembrim ir jāreģistrē savas izglītības iestādes dalība „Zaļā josta” mājas lapas www.zalajosta.lv sadaļā „Bateriju vākšanas konkurss”. Pēc reģistrācijas veikšanas izglītības iestāžu uzdevums ir turpināt vākt izlietotās baterijas, kas vairs nav derīgas lietošanai. Visas konkursa ietvaros savāktās baterijas tiks nogādātas otrreizējai pārstrādei, sekmējot vērtīgu resursu atgūšanu un mazinot videi kaitīgu preču radīto potenciālo apdraudējumu dabai.

“Bateriju vākšana izglītības iestādēs norisināsies līdz pat nākamā gada 28. februārim. Konkursa noslēgumā notiks apbalvošana, kad sumināsim ne tikai trīs Latvijas izglītības iestādes, kas būs savākušas vislielāko izlietoto bateriju daudzumu uz vienu izglītības iestādes audzēkni, bet arī trīs izglītības iestādes, kam būs izdevies pārspēt citus konkursa dalībniekus kopējā savākto bateriju apjomā. Konkursa organizatori novērtēs arī čaklāko skolēnu ieguldījumu tīras vides veidošanā, pasniedzot specbalvas bērniem, kas būs īpaši izcēlušies izlietoto bateriju vākšanā,” stāsta Jānis Lapsa, SIA „Zaļā josta” valdes priekšsēdētājs.

„Zaļā josta” rīkotais izlietoto bateriju vākšanas konkurss ieguvis tradicionālu vērtību Latvijas izglītības iestāžu vidū un 2013./2014. mācību gadā tas norisinās jau astoto reizi. Pagājušā mācību gadā izlietoto bateriju vākšanai pieteicās 252 izglītības iestādes, savācot un pārstrādei nogādājot nepilnas 20 tonnas izlietotu bateriju.

 Plašāka informācija par konkursu:

Žanna Klaucāne, “Zaļā josta” pārstāve, tālr. 67808321, mob.tālr.: 27042534, e-pasts konkurss@zalajosta.lv, www.zalajosta.lv