„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Eirodienā informēja par pāreju uz jauno valūtu

Latvijas finanšu ministra Andra Vilka pirmā vizīte Daugavpilī bija pilnībā veltīta valsts pārejai uz eiro. A. Vilks 27.septembrī atklāja Eirodienu Vienības laukumā. Savā uzrunā ministrs atzīmēja, ka no 2014. gada 1. janvāra valsts sāks jaunu dzīvi. Vienotā Eiropas valūta ir otrā stiprākā pasaulē, un Latvijas pievienošanās eirozonai ir ne tikai ievērojams solis ceļā uz labklājību, bet arī patiesi vēsturisks notikums, ko ministrs nosauca par kopīgo nācijas sasniegumu.

Preses konferencē Andris Vilks uzsvēra, ka pašlaik viens no galvenajiem viņa vadītās ministrijas uzdevumiem ir plašas informatīvās kampaņas organizēšana, lai mazinātu Latvijas sabiedrības šoku sakarā ar pāriešanu uz eiro. Eirodienas ir tikai viens no šīs kampaņas pasākumiem, iedzīvotāju ērtībai ir izveidotas informatīvās mājas lapas un bezmaksas telefona līnija, kur viņi var saņemt atbildes uz visiem jautājumiem, kas saistīti ar eiro. Jau vairākus gadus tiek rīkoti tematiskie semināri biznesa nozaru pārstāvjiem.

Īpaša uzmanība tiks veltīta attālo reģionu iedzīvotājiem, kuriem nav pieejams internets, kuri dzīvo tālu no pagasta centra, kā arī vientuļiem cilvēkiem, kuriem blakus nav radinieku vai kaimiņu. Saskaņā ar ministrijas norādēm, ar viņiem vairāk strādās pašvaldības.

Visu rakstu lasiet 1.oktobra numurā.