„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Valdis Dombrovskis uzklausīja slimnīcu direktorus

Ministru prezidents atsaucās uz 11 Latvijas lielāko slimnīcu vadītāju vēstuli, kas 1. jūlijā tika nosūtīta viņam un citām nozares instancēm. Galvenā sarunas tēma bija reģiona slimnīcu nepietiekamais finansējums.

Latvijas slimnīcu biedrības paziņojumā teikts, ka Latvija ir vienīgā valsts, kurā ir ierobežota neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšana. „Katru gadu atkārtojas situācija, kad netiek piešķirts valdības solītais finansējums veselības aprūpei 4,5% apmērā no IKP. Eiropā jomas vidējais valsts finansējums ir 7,3%, savukārt Latvijā 2013. gadā tie bija tikai 3,2%. Rezultātā nopietni cieš savlaicīga plānveida apkalpošana un neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšana slimnīcās ārpus Rīgas.”

Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes locekle Inta Vaivode pastāstīja, kā noritēja tikšanās ar Valdi Dombrovski. Latvijas slimnīcu biedrība informēja Ministru prezidentu par stāvokli reģionālajās slimnīcās ārpus Rīgas. V. Dombrovskis ieklausījās slimnīcu problēmās un uzklausīja Latvijas slimnīcu biedrības viedokli par papildus veselības aprūpei piešķirtā finansējuma neatbilstību pašreizējo problēmu risināšanai.

Tikšanās laikā tika apspriesta arī 2014. gada veselības aprūpes budžeta koncepcija un jautājums par veselības aprūpes tarifu neatbilstību reālajām izmaksām. Tikšanās rezultātā panākta vienošanās par iespēju pārskatīt 2013. gada papildus finansējuma pārsadali, ņemot vērā pašreizējo situāciju reģionālajās slimnīcās.