„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.4 °C
neliels sniegs

Zilupe attīstās par pašvaldības līdzekļiem

Zilupe ir vistālākā pilsēta austrumu pierobežā, no tās līdz Krievijai ir vien daži kilometri. Zilupes novads ir neliels, bet domes priekšsēdētājs Oļegs Agafonovs saka : „Mums katrs cilvēks ir zelta vērtībā. Valstij jābūt tādai pašai attieksmei pret katru iedzīvotāju, nav svarīgi, kurš viņš dzīvo -- Rīgā vai Zilupē. Tā ir valsts necieņa, ka netiek atbalstīti mazie novadi. Mēs nevaram startēt ES projektos, tāpēc ka esam par mazu. Absurdi ir norādīt prasībās, kādam ir jābūt iedzīvotāju skaitam.”

"Zilupē darbs ir tiem, kas strādā tirdzniecībā, muitā, robežsardzē, valsts un pašvaldības iestādēs. Viss, citu brīvu darba vietu nav. Tāpēc nav jābrīnās, ka jaunie pamet Zilupi, valsti. Paldies mūsu pašvaldībai, tā remontos, rekonstrukcijas darbos cenšas iesaistīt vietējos iedzīvotājus. Zilupē ir lēta apkure. Mana mamma šajā mājā par trīs istabu dzīvokli mēnesī maksā Ls 50,” "Latgales Laikam" stāsta zilupietis Ivars.

Visu rakstu lasiet 4.oktobra numurā.