„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.3 °C
nedaudz mākoņains

Policijas darbinieki koledžā iegūst labu izglītību

Darbs policijā padodas tiem, kuri ikdienas rutīnā nav pazaudējuši vēlēšanos izglītoties un augt profesionāli, savukārt Valsts policijas koledža šajā izaugsmes ceļā ir kļuvusi par labu sabiedroto. To 3. oktobrī Valsts policijas koledžas Latgales filiāles izlaidumā uzsvēra gan absolventi, gan Valsts policijas (VP) amatpersonas.

VP Latgales reģionālās pārvaldes Daugavpils nodaļas Ceļu policijas jaunākā inspektore Inese Kalviša un Kriminālpolicijas inspektors Andžs Balodis „Latgales Laikam” pastāstīja, ka pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmu „Policijas darbs” bija izvēlējušies paši, lai nostiprinātu jau esošās un iegūtu jaunas praktiskās un teorētiskās zināšanas.

Par absolventiem labus vārdus teica Valsts policijas koledžas Latgales filiāles vadītāja Inese Boluža. Filiāle darbojas no 2009. gada, un absolventi tika sumināti jau otro reizi. Šis gads bija īpašs ar to, ka koledžu pabeidza tikai VP Latgales reģionālās pārvaldes darbinieki. Pirms tam bija mācījušies Vidzemes, Zemgales reģiona policisti. Likumdošana nosaka, ka līdz 2016. gadam visiem policistiem ir jābūt profesionālai juridiskajai izglītībai. Ja koledžu absolvē seržants, tad viņam tiek piedāvāta arī virsnieka pakāpe. Latgalē šo izglītību jāiegūst vēl 92 darbiniekiem. Nākamā uzņemšana koledžā būs nākamgad augustā, konkurss ir liels, tāpēc iestājpārbaudījumiem, īpaši testam, ir jāgatavojas laikus, piebilda I. Boluža.

Visu rakstu lasiet 8.oktobra numurā.