„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Sūdzības par apkures pieslēgšanu ne vienmēr bijušas pamatotas

Daugavpils siltumtīklu uzņēmuma vadītājs Andrejs Kuzņecovs paziņoja, ka apkures sezona ir sākusies bez problēmām. Viņš uzsvēra, ka uzņēmums nepieslēdz apkuri dzīvojamajam fondam, tas tikai piegādā siltumu līdz mājai. Apkuri pieslēdz apkalpojošā organizācija.

Vasarā siltumtīkli veica visu siltumapgādes zonu hidraulisko pārbaudi un siltumtrašu nomaiņas remontdarbus. Tie visi noritēja veiksmīgi, visas iekārtas ir derīgas ekspluatācijai. DzKSU valdes locekle Vera Raģele pastāstīja, ka apkures pieslēgšana pilsētā notika noteiktajā režīmā. „Tā kā pašlaik nav reglamentējošo noteikumu, uz kuru pamata var pieslēgt apkuri visā pilsētā, mēs vadāmies pēc sava, iekšējā, dokumenta, balstāmies uz agrākajiem Ministru kabineta noteikumiem, kuros teikts, ka apkures sezonu ir lietderīgi sākt tad, ja diennakts vidējā āra temperatūra trīs un vairāk diennaktis ir +8 grādi un zemāka,” paziņoja V. Raģele.

Uz „Latgales Laika” jautājumu, kāpēc Daugavpilī ir tikai viens avārijas dienesta telefona numurs, pa kuru nevar nevienu sazvanīt, Vera Raģele atbildēja, ka tā neesot taisnība. Sūdzības pieņem abonentu daļa, operators, inženieri un sekretāre, savukārt telefonu numuri ir pieejami uzņēmuma mājas lapā – kopā to ir 11.

Tiesa, joprojām nav skaidrs, kad šādā gadījumā uz sūdzību reaģēs tieši avārijas dienests. „Gadījumā, ja dzīvokļi daļēji vai pilnībā netika apsildīts gaisa burbuļu dēļ, mēs iesniegsim datus siltumtīklu uzņēmumam apmaksas aprēķina korekciju,” teica V. Raģele.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe ieviesa skaidrību, sakot, ka tiešām ir daudz sūdzību par to, ka DzKSU nevar sazvanīt, un tā ir pašvaldības kļūda. Bieži vien cilvēki vienkārši nezina, uz kurieni jāzvana. „Tas jāņem vērā un jāizdara secinājumi, turpmāk jāstrādā citādi,” secināja P. Dzalbe.

Sociālo lietu pārvaldes vadītājas pienākumu izpildītāja Benita Siliņa atgādināja, ka noteiktām pilsētnieku kategorijām ir tiesības saņemt centralizētās apkures pabalstu, kā arī pabalstu cietā kurināmā iegādei individuālai apkurei. Pabalstu var noformēt SLP, Vienības ielā 8, Jaunbūvē, Sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrā (Liepājas ielā 4), sociālajā mājā Ķīmiķu mikrorajonā Šaurajā ielā 28, Križos (Poligona ielā 58—3) un Neredzīgo biedrībā (Čiekuru ielā 5—17). To, kuras pilsētnieku kategorijas var saņemt pabalstu, kādi dokumenti nepieciešami un kāds ir iesniegumu pieņemšanas punktu darba režīms, var uzzināt SLP pa tālruni 65440926, pārvaldes un pilsētas domes mājas lapā.