„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.6 °C
apmācies

Dažās skolās būvdarbi sāksies jau šogad

Daugavpils novada dome ir vienojusies ar būvniekiem, ka dažu skolu energoefektivitātes projektu īstenošana sāksies jau šogad. Priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins pastāstīja, ka sagatavošanas darbi ir sākušies Medumu pamatskolā un Zemgales vidusskolā, novembrī sāksies Vaboles vidusskolā. Viņš pauda cerību, ka līdz gada beigām būs ielikti pamati Lāču pamatskolas piebūvei -- sporta zālei. Salienas un Špoģu vidusskolā un Kalupes pamatskolā būvdarbi ir ieplānoti nākamgad. Biķernieku pamatskolā tiks realizēti divi projekti, arī tur celtnieki sāks rosīties jaunajā gadā, teica izpilddirektore Vanda Kezika.

Pašvaldībai, iespējams, būs jānovirza budžeta līdzekļi tiem darbiem, kuri uzradīsies pēkšņi un nebūs paredzēti projektā, prognozēja A. Kucins.

Novadā veiksmīgi norit ceļu un ielu rekonstrukcijas projekts, ko finansē ES un pašvaldība. Kā pastāstīja A. Aizbalts, jau ir noasfaltēts ceļš „Augšguļāni-Rīgas-Daugavpils šoseja”, tuvākajās dienās sāksies ceļa „Dzirnavnieks-MRS” asfaltēšana Naujenes pagastā, kā arī tiek rakti novadgrāvji ceļiem Višķu, Tabores un Ambeļu pagastā, turklāt Ambeļos sāksies arī tilta rekonstrukcija. Kalkūnes pagastā, Ķieģeļu ielā ir nozāģēti vecie koki, tur ierīkos jaunas elektrības komunikācijas, bet Strādnieku ielā notiek zemes darbi. Arī Sventes pagastā novembrī ieplānoti zemes darbi Liepu un Alejas ielā.