„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Jauno līgumu apspriešana beidzās ar traci

10.oktobrī Daugavpils domē māju vecākie un dzīvokļu īpašnieki tikās ar Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma (DzKSU) administrāciju. Tikšanās galvenā tēma bija iepazīšanās ar līgumiem par dzīvojamo māju pārvaldības pilnvaru nodošanu pārvaldniekam, kā arī šo līgumu iespējamo izmaiņu apspriešana.

Tikšanās sākumā DzKSU pārstāvji pastāstīja par Ministru kabineta nesen apstiprinātajām izmaiņām par neuzskaitītā ūdens aprēķināšanu, ka arī atkritumu izvešanas tarifa aprēķinu. Domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe detalizētāk pastāstīja par nepieciešamību slēgt līgumus par pārvaldības nodošanu.

Dzīvokļu īpašniekiem būs jāpārņem īpašuma tiesības un jāizvēlas dzīvokļu īpašuma pārvaldības forma, piemēram, noslēdzot līgumu ar DzKSU. Viena no galvenajām izmaiņām būs tāda termina un institūcijas kā mājas vecākais likvidēšana. Tiek piedāvāts konkrētā mājā ievēlēt mājas padomi, kas, savukārt, ievēlēs priekšsēdētāju. Tieši šis cilvēks būs minēts līgumā, ko noslēgs ar pārvaldošo organizāciju. Būtībā mainīsies tikai nosaukums, bet mājas padomes priekšsēdētājs pildīs tās pašas funkcijas, kā mājas vecākais, tikai uz līgumā noteikta likumīga pamata.

Tikšanās pirmā daļa noritēja mierīgi, neapmierinātība un sašutums tiks pausts čukstus, bet otrajā klātesošie vai nespēja valdīt emocijas. Cenšoties cits citu pārkliegt, viņi izteica iebildumus domes un DzKSU vadībai, no līguma apspriešanas pārejot pie konkrētas mājas

Visu rakstu lasiet 15.oktobra numurā.