„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

„DU” uzvarēja līgas čempionus

Pagājušajās brīvdienās DU volejbolisti izcīnīja divas uzvaras divās spēlēs ar viesiem no Igaunijas. Abas spēles bija aizraujošas un kvalitatīvas.

Lai pierādītu savu pārākumu, daugavpiliešiem abas reizes bija vajadzīgi pieci seti.

DU pirmais pretinieks bija VK „Viru”, kas jau daudzas sezonas tika uzskatīts par vienu no līgas pastarīšiem. Taču laikā starp sezonām tas mainīja sastāvu un turpmāk būs cietāks rieksts nekā sezonas sākumā.

Savukārt DU svētdienas pretinieki bija pašreizējie „Schenker” līgas čempioni – Tartu klubs TTU, kas saglabājis savu sastāvu un ir gatavs aizstāvēt savu titulu.

Arī DU pirms sezonas finansiālu apsvērumu dēļ tika veikta kadru maiņa. Komandu pameta Edgars Točs („RTU/Robežsardze”), Ēriks Voroņko („Biolars/Jelgava”), Vitālijs Cinne aizbrauca uz Dāniju, bet Sergejs Nikolajevs – uz Vāciju. Vladislavam Hotuļevam tika piedāvāts kontrakts Baltkrievijā – „Kommunaļņik” (Grodņa). No „vecajiem” spēlētājiem palika Aleksandrs Samuilovs, Rihards Puķītis, Dmitrijs Lavrenovs, kuru no centra pārvietoja uz diagonāli.

Spēlē ar „Viru” pirmā partija tika zaudēta – 19:25. Pēc tam sekoja divi veiksmīgi seti – 25:22, 25:18. Uzvara bija tuvu, bet ceturtās partijas beigas labāk nospēlēja viesi – 23:25. Izšķirošajā setā DU izcīnīja uzvaru – 15:12. A. Samuilovs – 26, R. Puķītis – 18, K. Zaļkalns – 11. E. Kolosovskis – 5, D. Lavrenovs, T. Švāns – 4.

Spēlē ar čempioniem daugavpiliešiem bija iespēja izcīnīt uzvaru trijos setos. Smagā cīņā gūta uzvara pirmajos divos setos – 25:22, 25:23 parādīja, kā komanda spēj koncentrēties un nezaudēt cīņassparu brīžos, kad neveicas. Savukārt nākamajos divos setos uzvarēja TTU – 22:25, 23:25. Nevar teikt, ka daugavpilieši šajās partijās izgāzās, cīņa notika punkts punktā, tikai beigās viesi bija nedaudz labāki.

Straujās izmaiņas rezultātā – no pārsvara 2:0 līdz neizšķirtam 2:2 DU nesalauza. Jaunajā sastāvā fināla setu klubs aizvadīja bez liekas nervozēšanas, vēlreiz pierādot gan sev, gan pretiniekiem, ka šoreiz laukumā labāka bija DU komanda – 15:12. A. Samuilovs – 26, R. Puķītis – 19. T. Švāns – 13, D. Lavrenovs – 11, K. Zaļkalns – 10, E. Kolosovskis – 3.

Divas skaistas DU uzvaras liecina, ka komanda, atjaunojot sastāvu, ir nevis zaudējusi, bet ieguvusi.