„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Izstādes „Eiro - mūsu valūta” atklāšana Daugavpilī

Izstāde būs atvērta apmeklētājiem no 22. oktobra 15:00 un apskatāma līdz 29. novembrim Daugavpils Kultūras pilī, Smilšu ielā 92. Izstādes darba laiks Daugavpilī: darba dienās ir no 10:00 līdz 19:00, brīvdienās no 11:00 līdz 16:00. Savukārt, no 3. decembra ceļojošā izstāde būs izvietota Liepājas Olimpiskajā centrā, kur noslēgsies 2014. gada 7. janvārī.Ieeja izstādēir bez maksas. Klašu grupas ir aicinātas ekskursijas un mācību stundu noturēšanu pieteikt iepriekš pa izstādes informatīvo tālruni 28300095.

 “Turpinoties Ekonomikas un monetārās savienības izaugsmei, Eiropas iedzīvotājiem ir vajadzīga informācija par vienoto valūtu. Šim nolūkam Eiropas Komisija ir izveidojusi ceļojošo izstādi „Eiro - mūsu valūta”, kas tika atklāta 2007. gadā Briselē. Aplūkojot dažādajām tēmām atvēlētos izstādes fragmentus, Eiropas iedzīvotāji sev atklāj visu par eiro. Viņi uzzina par dažādajām valstu monētām un banknotēm, gūst informāciju par eiro vēsturi un no eiro izrietošajiem guvumiem un rod atbildes uz aktuāliem jautājumiem, kuru centrā ir vienotā valūta,” šādi izstādes mērķi skaidro Eiropas Komisijas viceprezidents, Ekonomikas un monetāro lietu un par eiro atbildīgais komisārs Oli Rēns.