„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Zirgi dod dzīvei jēgu

Lopkopība un graudkopība ir Nikolaja Galilejeva un viņa dzīvesbiedres Natālijas ikdienas sūrais darbs zemnieku saimniecībā „Čadi” Vecdomē bet abu kopīgais vaļasprieks ir zirgi, kuri viņu saimniecībā bijuši un būšot vienmēr. Vecā koka ēkā, kas agrāk bijusi lauku skola, tagad atrodas stallis. Tajā mīt seši rikšotāji, no kuriem četri te ir piedzimuši un izauguši.

Pirkt perspektīvus jaunus rikšotājus vietējie entuziasti nevar atļauties finansiālu apsvērumu pēc. Lielākoties viņu rokās par lētāku naudu nonāk citu valstu hipodromos nodzīti un norakstīti zirgi. Tāds bija arī viens no pirmajiem Nikolaja rikšotājiem Replace, kurš Eiropas hipodromos jau bija noskrējis likmes uz pusotru miljonu eiro. Atguvis spēkus Latgalē, tas atkal atgriezās uz skrejceļa.

Divarpus gadus vecais David Star nesen ieradies no Tallinas un pirmo reizi startēja tieši „Čadu” hipodromā. Tieši uz viņu liktas cerības rikšotāju nākamās paaudzes radīšanā. Arī trīsgadīgā Karmen ir ārzemniece, dzimusi Zviedrijā un jau paguvusi gūt pieredzi citu valstu hipodromos. Pārējie četri zirgi ir Nikolaja paša izaudzēti.

Visu rakstu lasiet 22.oktobra numurā.